Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi po dlouhých 11 letech porazili jihočeský Tábor

Tohle vítězství je velmi cenné! Medvědi po dlouhých 11 letech porazili jihočeský Tábor a na domácí půdě vyhráli pošesté v řadě. Utkání se pro Děčínské vyvíjelo ideálně a do poloviny zápasu si vytvořili vedení 3:0. Kohouti dokázali zareagovat, nicméně jejich dva góly v konečném zúčtovaní k bodům nevedly. Děčínskou družinu táhl skvělý brankář Lukáš Lavinger, jenž po návratu z marodky navázal na poslední odchytaný mač proti Příbrami, ve kterém rovněž zazářil.

Hned v první minutě získal v útočném pásmu puk David Černý a okamžitě vyslal na Matěje Žajdlíka nebezpečnou střelu, nicméně gólman si poradil. Ve čtvrté minutě se proháčkoval dopředu Pavel Tomšík a následným švihem z dobré pozice zamířil těsně nad. V šesté minutě měl velkou šanci Tomáš Faigl, který byl na pravém kruhu zcela osamocený, jenomže brankář předvedl dobrý zákrok. Mrzet to děčínského kapitána nemuselo, protože v čase 7:46 otevřel skóre zápasu. Střela Tomáše Nezbedy se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Tomáše Faigla a ten nekompromisně zakončil – 1:0. V čase 12:24 Medvědi zdvojnásobili své vedení při dvojnásobné přesilovce. Střelecký pokus Davida Tůmy vyrazil gólman přímo do míst, kde stál Jan Smola, jenž z dorážky uklidil kotouč do sítě – 2:0.

Od prvních minut druhé části se hosté často usazovali v útočném pásmu a Lukáš Lavinger musel být několikrát ve střehu. Jako blesk z čistého nebe přišel v čase 29:19 třetí gól Děčína. Jan Tůma nabral rychlost, dostal se zprava do blízkosti brány, a ještě našel dobře najetého Aleše Macka, který z první prostřelil gólmana – 3:0. Ve 34. minutě nebyl daleko od skórování Pavel Tomšík, kterého našel u vzdálené tyče Daniel Jouza, nicméně Žajdlík se stačil včas přesunout. V čase 34:49 se poprvé radovali Kohouti, Jakub Matušík byl ve správný čas na správném místě a dorazil za brankovou čáru střelu Ondřeje Šulka – 3:1. Ve 37. minutě pálil nebezpečně mezi kruhy Jiří Severa, ale proti němu vytasil beton skvělý Lavinger.

Táborští v čase 47:19 zadělali na drama, Rudolf Huna dorazil před Lavingerem bombu Jiřího Říhy a snížil na rozdíl jednoho gólu – 3:2. Jenomže Medvědi výborně bránili a když už Kohouti měli větší příležitost, tak pokaždé zakročil výborně chytající Lukáš Lavinger. Hosté se k závěrečnému tlaku díky svému vyloučení ani nedostali, a tak Grizzly mohli slavit velmi cenný skalp favorita.

HC Děčín – HC Tábor 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a asistence: 8. Faigl (Nezbeda, Jouza), 13. Smola (D. Tůma, Faigl), 30. Macek (J. Tůma, Jursa) – 35. Matušík (Šulek, Seidl), 48. Huna (Říha, Plášil)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Tomšík, Loukota, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Jouza – Macek, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Chovanec

Sestava Tábora:
Žajdlík (Gába) – Říha, Plášil, Suchánek (A), Jáchym, K. Černý, Hubata, Ondřej – Severa, Milfait, Krliš – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Huna, Zadražil, Dančišin – L. Prášek, Zíb, Nevšímal – J. Duda

Branky a asistence: 8. Faigl (Nezbeda, Jouza), 13. Smola (D. Tůma, Faigl), 30. Macek (J. Tůma, Jursa) – 35. Matušík (Šulek, Seidl), 48. Huna (Říha, Plášil)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Tomšík, Loukota, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Jouza – Macek, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Chovanec
Sestava HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Říha, Plášil, Suchánek (A), Jáchym, K. Černý, Hubata, Ondřej – Severa, Milfait, Krliš – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Huna, Zadražil, Dančišin – L. Prášek, Zíb, Nevšímal – J. Duda
Stadion: Děčín

Zdroj: HC Děčín