Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Nový film o Českém Švýcarsku se vydává na cestu regionem

Premiéra nového filmu režiséra Jiřího Petra nesoucí název Skály, voda, život – Krajina Labských pískovců počátkem října do posledního místa zaplnila sál kina v Krásné Lípě. Nyní se snímek vydává na cestu po regionu. Projekce správa parku postupně uspořádá ve spolupráci s obcemi v okolí národního parku i na území chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Ještě před Vánocemi se na snímek mohou těšit občané města Děčín, a to 27. listopadu v kině Sněžník.

Film obsahuje jedinečné záběry pískovcové krajiny Labských pískovců a současně pohledy do pestrého života zvířat a rostlin. Poodhaluje souvislosti nekonečného koloběhu přírodních dějů, a to i na plochách, které v nedávné minulosti byly zasaženy kůrovcem či požárem.

Režisér Jiří Petr má více než 20 let zkušeností s tvorbou filmů s přírodovědnou tematikou a podílel se například jako hlavní kameraman na přípravě velice úspěšného filmu „Planeta Česko“. Komentář k filmu namluvil populární herec Viktor Preiss, vítěz letošní ankety Českého rozhlasu „Neviditelný herec století“. Na filmu se dále podíleli Václav Sojka, vynikající fotograf a zaměstnanec Správy NP a Prokop Pithart, známý například díky seriálu České televize „Do divočiny“.

Trailer:

Záhlaví plakátu k propagaci nového filmu o Českém ŠvýcarskuNový snímek režiséra Jiřího Petra o českém Švýcarsku míří do regionálních kin. Koláž: Správa NP České Švýcarsko

Zdroj: www.npcs.cz