Rubriky
Sport Zprávy

Desítka pro Řisuty

První polovinu základní části se děčínským hokejistům povedlo zakončit kanonádou ve Slaném. Po přestřelce v úvodu si Grizzly udělali ze zápasu jasnou záležitost a domácím nakonec nasázeli desítku. Debakl řídil pěti body Vladimír Brož a také čtyřbodový Tomáš Nezbeda, který se díky povedenému večeru posunul do čela tabulky kanadského bodování skupiny Západ.

Úvod zápasu byl velmi vydatný na góly. Už po minutě hry poslal Tomáš Nezbeda zpoza brány přihrávku na Martina Jursu, který ještě vylepšil pozici pro Jana Zedka a ten neomylně zavěsil – 0:1. Reakce soupeře nenechala dlouho čekat, po nešťastném odrazu se prosadil střelou do prázdné klece Vítězslav Bílek – 1:1. V čase 3:26 se Děčín vrátil do vedení. Pokus Aleše Macka si pro sebe zpracoval Vladimír Brož a z bezprostřední blízkosti skóroval – 1:2. Za minutu bylo znovu vyrovnáno, když Petr Patyk z bodu pro vhazování prostřelil Lukáše Lavingera – 2:2. V čase 9:39 se opět měnilo skóre díky využité přesilovce. Davidu Černému se nepovedlo z dobré pozice vystřelit, nicméně ještě posunul kotouč na Ondřeje Sýkoru, jenž natáhl a propálil Petra Pánka – 2:3. V čase 15:16 přidali Grizzly další gól, Ondřej Sýkora nabil Davidu Černému do mezikruží a děčínský útočník se trefil přesně k tyči – 2:4.

Ve 24. minutě mohl navýšit skóre Tomáš Nezbeda, jenže jeho pokus v úniku skončil na Pánkovi. Ve 26. minutě netrefil z úhlu odkrytou bránu Martin Jursa. V čase 26:49 překvapil Aleš Macek ranou od levého mantinelu hostujícího gólmana – 2:5. Buldoci za chvíli mohli snížit, ovšem střela jednoho z hráčů skončila na horní tyči. V čase 30:51 pokračovali Grizzly v dominanci a vstřelili již šestou branku. Na konci parádní kombinace stál Martin Jursa, jenž procedil kotouč do sítě domácího týmu – 2:6. Za minutu přidal další zásah Aleš Macek, kterého vybídl zpětnou přihrávkou Tomáš Nezbeda – 2:7. V čase 34:02 se Řisuty dočkaly snížení, Vítězslav Bílek byl ve správný čas na správném místě a ranou do horního rohu nedal Lavingerovi šanci 3:7. V čase 38:52 se prosadil i nejproduktivnější hráč děčínské družiny Tomáš Nezbeda. Útočník Medvědů dostal přihrávku od Tomáše Faigla, projel mezi obránci a po kličce si poradil i s brankářem – 3:8.

Po nástupu do poslední třetiny pokračovali Grizzly tam, kde skončili. V čase 44:20 si zopakovali spolupráci Tomáš Faigl s Tomášem Nezbedou, první nahrával a druhý uklízel kotouč do prázdné brány – 3:9. Chvíli potom se ocitl v samostatném úniku Nezbeda, ale kličku do bekhendu mu vychytal domácí strážce svatyně. V 50. minutě cinkla tyč po střele Jana Zedka. Medvědi vyslyšeli požadavek svých fanoušků o desátý zásah v čase 56:33. Adam Charvát v pádu stačil prostrčit puk Vladimíru Brožovi, který následně objel branku a zasunul kotouč za brankovou čáru – 3:10. Za chvíli potrestali Buldoci vyloučení Děčína, když z místa před brankovištěm vyslal Štěpán Wimmer bombu, která malém protrhla síť a dal definitivní tečku za gólovým večerem – 4:10.

HC Řisuty vs. HC Děčín – 4:10

Branky a asistence: 3. Bílek, 5. Patyk (Bílek), 35. Bílek (Patyk), 59. Vimmer (Bílek, Patyk) – 2. Zedek (Jursa, Nezbeda), 4. Brož (Macek), 10. Sýkora (Černý, Parshakov), 16. Černý (Sýkora, Parshakov), 27. Macek (Brož), 31. Jursa (Sýkora, Parshakov), 33. Macek (Brož, Nezbeda), 39. Nezbeda (Faigl, Brož), 45. Nezbeda (Faigl, Macek), 57. Brož (Charvát)

Sestava HC Řisuty: Pánek (T. Horák) – Zich, Volráb, Janda, Malovický, Strnad – Janeček, Patyk, Bílek – Čech, K. Pejchal, Petráš – Okegawa, Vimmer, Chamrád – Pulda, Výrut
Sestava HC Děčín: Lavinger (Petrásek) – Brož, Bartoň, Charvát, Zedek, Starý, Kaltenböck, Tomšík – Macek, Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Hruška, Černý, Chovanec – Nowák

Zdroj: HC Děčín