Rubriky
Sport Zprávy

Nekompletní kádr Válečníků na Poláky nestačil

Podle předpokladů v Polsku nezasáhli do hry ani Tomáš Pomikálek ani Matěj Svoboda. Naopak se poprvé v děčínském dresu představili nové tváře Šturanović, Cubbage i Slowiak. Úvodní minuty jako by předznamenaly útočnou sílu domácích, kteří trefili hned první dvě trojkové střely, na něž odpověděla trojice Walton-Cubbage-Šturanović. Zielona Góra předváděla intenzivní a fyzický basketbal, Válečníci ale nacházeli odpověď a po první čtvrtině byl stav těsný 28:24. Druhá čtvrina přinesla velmi podobný obraz hry, a vyrovnané skóre. Už v této části se často musela vytírat palubovka, a tak se průběh natahoval. Poločas však znamenal vysoké skóre 53:49.

BK ARMEX Děčín se v Centru Rekreacyjno-Sportowem představil již poněkolikáté, ale poprvé byl zápas přesunut do tréninkové haly. Tým trenéra Dedeka si udržoval po celý průběh vysoké procento trojkové střelby (nakonec 54% při 13 trefách). Přestože byl průběh i třetího kvartálu vyrovnaný, mezi 28. a  30.minutou domácí odskočili na 82:66. Konečný výsledek 112:83 uzavíral za Děčín mladý Oliver Žižka dopichem po útočném doskoku.

Do zápasu zasáhlo všech jedenáct hráčů Děčína s minimálně desetiminutovou minutáží. Trenér Grepl poctivě protočil sestavu a herní zkušenosti nabírali i všichni mladíci. Bodově se prosadilo devět hráčů, Děčín vyhrál na útočném doskoku. Zápas splnil svůj účel, přinesl na aktuální fázi přípravy, spoustu pohledných momentů a také některé kvalitní individuální výkony jako třeba AJ Walton, jenž stihl svých 32 bodů za necelých 20 minut na hřišti.

Zastal Zielona Gora – BK ARMEX Děčín 112:83 (28:24 53:49 82:66)
Střelci ZG: Hepa 21, Hall 19, Woroniecki 18, …
Střelci DC: Walton 32, Cubbage 18, …

Zdroj: BK Děčín