Rubriky
Turisti Zprávy

Labskou stezku a cyklostezku Ploučnice čeká propojení, postaví ho město

Větší komfort čeká cyklisty v Děčíně. Město totiž připravuje propojení dvou významných cyklotras Ústeckého kraje, a to Labské stezky a cyklostezky Ploučnice. Dosud musí cyklisté při přejezdu mezi stezkami využívat stávající komunikace, kde je ale poměrně hustá doprava, a tedy i vyšší riziko nehod.

„Podpora turismu je jednou z priorit vedení města. Cyklisté jsou v Děčíně vítáni, chceme, aby se tu cítili komfortně a bezpečně,“ říká primátor města Jiří Anděl (ANO).

Kvůli propojení obou cyklostezek již letos proběhlo kácení stromů u aquaparku, které bylo nutné provést v době vegetačního klidu. Samotné stavební práce na propojení cyklostezek začnou v červenci letošního roku – hotovo má být do prosince 2024.

K propojení dojde mezi ulicemi Ploučnická a Oblouková podél řeky Ploučnice. Součástí výstavby cyklostezky je také příprava pro technologická propojení mezi aquaparkem a zimním stadionem, a to příprava pro budoucí rozvod topné vody z areálu aquaparku do zimního stadionu a příprava pro fotovoltaiku.

Propojení obou cyklostezek vyjde na 29,5 milionů korun s tím, že město chce na akci čerpat dotaci ve výši 17,3 miliony korun. Celý projekt propojení vychází ze schválených dokumentů: Strategického plánu rozvoje města, Koncepce cyklistické infrastruktury v Děčíně a Plánu udržitelné městské mobility města Děčín.

Zdroj: Magistrát města Děčín