Rubriky
Sport Zprávy

Vstup do nového roku Děčínu nevyšel

HC Děčín odstartoval rok 2023 v Krkonoších, kde se musel obejít bez některých klíčových hráčů. První trefu obstarali domácí při svém oslabení. Vrchlabští vedení ve druhé části navyšovali a nezastavila je ani branka Davida Tůmy. Medvědi poslední venkovní duel základní části nezvládli a prohráli 1:5.

Aktivnější byli v úvodu domácí a ve druhé minutě si vypracovali zajímavou možnost. Adam Jirků našel před bránou přijíždějícího Radima Šlaichera, jenže Ondřej Skokan byl připraven. V 7. minutě se dostal k volnému kotouči Filip Moník a trefil tyč. V čase 12:04 otevřel skóre ve vlastním oslabení vrchlabský Tomáš Bláha, který nejprve přešel přes obránce a poté si poradil i s gólmanem – 1:0. V 16. minutě Aleš Macek adresoval přihrávku Tomáši Pšeničkovi, ovšem puk mu přeskočil hůl a tak nedokázal trefit odkrytou klec.

Ve 24. minutě byli Grizzly blízko vyrovnání, ale Tomáš Nezbeda, i když po kličce překonal gólmana, přes hokejku bránícího protihráče kotouč do sítě nedostal. Krkonošský celek udeřil podruhé v čase 25:23, kdy se prosadil dorážející Bláha – 2:0. Na konci 31. minuty už to bylo 3:0, závar před Skokanem přetavil v branku Šlaicher. Ve 33. minutě střílel z otočky David Tůma, jenomže těsně minul. Davida Tůmu to mrzet nemuselo, neboť v čase 34:42 proměnil samostatný únik – 3:1. V čase 37:53 domácí využili přesilovku. Filip Krsek projel mezi dvěma obránci, akci ještě vylepšil zadovkou na Davida Sýkoru a ten už měl jednoduchý úkol – 4:1.

Ve 43. minutě měl tutovku z bezprostřední blízkosti Jakub Tatar, avšak Skokan předvedl skvělý zákrok. Ve 49. minutě v závěru početní výhody mohl potrestat špatné vyhození brankáře Petr Hruška, ale jeho pokus mířil kousek vedle. O chvíli později nebezpečně střílel Bohuslav Nowák, ovšem Denis Vacek zasáhl betonem. V 53. minutě měl šanci v oslabení Tomáš Nezbeda, nicméně na Vacka si nepřišel. V čase 56:07 stanovil konečný stav zápasu Filip Krsek, který se blýskl pohlednou individuální akcí – 5:1.

HC Stadion – Vrchlabí HC Děčín 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Branky a asistence:
3. Bláha (Sýkora), 26. Bláha (Chalupa, Kerekanič), 31. Šlaicher (Cerman), 38. Sýkora, 57. Krsek (Sýkora) – 35. D. Tůma

Sestava Vrchlabí:
Vacek (Krinwald) – Kynčl, Bendík (A), Kerekanič, Sýkora, Fiala, Duran, Horáček – Moník, Chrtek (C), Chalupa, Krsek, Kozák, Cerman, Jirků, Bláha (A), Tatar, Šlaicher

Sestava Děčína:
Skokan (Lavinger) – Brož, Mikulec, Černohorský, Loukota (A), Kučera, Kaltenböck – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Charvát – D. Tůma, Pšenička, Macek – P. Hruška, J. Tůma, Nowák

Zdroj: HC Děčín