Rubriky
Sport Zprávy

Kapitán Michal Trávníček nasázel hattrick a rozhodl přestřelku s Chebem

Náročné utkání s veselým koncem mají za sebou děčínští hokejisté. Gólovou přestřelku s Chebem rozhodl v 58. minutě Michal Trávníček a završil tak hattrick. Medvědi si připsali veledůležité tři body a stáhli manko na Západočechy na rozdíl dvou bodů.

Děčín začal utkání aktivněji a ve třetí minutě dorážel před brankářem Tomáš Nezbeda, jenže z otočky minul. V 7. minutě nebezpečně střílel Emmanuil Šafejev, ovšem Lukáš Lavinger puk vyrazil. V čase 9:41 v přesilovce otevřel Cheb skóre, když svižné nahození Vojtěcha Šika od modré skončilo až v síti – 0:1. Ve 14. minutě byli v šanci dva na jednoho Nikolaj Paršakov s Vladimírem Brožem, nicméně druhý jmenovaný byl s kotoučem příliš blízko a Jakub Kašpar si poradil. V 18. minutě dostal nabídku zpoza branky Patrik Šťastný, ale proti němu skvěle zasáhl Lavinger. V čase 19:03 Medvědi vyrovnali v početní výhodě. Pas Michala Trávníčka na přijíždějícího Lukáše Nezbedu srazil hostující obránce mezi betony Kašpara – 1:1.

Obrovskou šanci měli ve 26. minutě hosté, když Petr Rozhon ujel ve vlastním oslabení, zkoušel vymíchat brankáře, avšak Lavinger předvedl fantastický zákrok. V čase 29:23 se ujali vedení opět Západočeši. Rozhon v přesilovce našel přes osu hřiště úplně volného Radka Proška, jenž neměl problém trefit odkrytou klec – 1:2. Odpověď byla blesková a po 31 sekundách vyrovnal David Tůma, který dostal dost prostoru a zavěsil pod víko – 2:2. V čase 32:28 přišel obrat ve skóre při oslabení děčínského týmu. Přečíslení dva na jednoho vyřešil přesnou střelou Michal Trávníček – 3:2. O 28 sekund později v téže přesilovce prostřelil brankáře Vladislav Vrtek – 3:3. Ve 34. minutě měl tutovku L. Nezbeda, jenže Kašpar se roztáhl a dorážku mladému forwardovi zastavil. Na konci 35. minuty předvedl nádhernou individuální akci Nikolaj Paršakov. Nejprve se obtočil kolem protihráče, objel branku a bekhendem zakončil mezi betony gólmana – 4:3.

Ve 46. minutě bylo po faulu na Tomáše Faigla nařízeno trestné střílení, které ovšem neproměnil sám faulovaný. V 51. minutě neuspěl tváří v tvář brankáři Bohuslav Nowák. Hned na to, tedy v čase 50:37, se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Radek Prošek přiťukl kotouč Petrovi Rozhonovi a ten propálil Lavingera – 4:4. V 56. minutě střílel z dobré pozice Vladimír Brož, ale Kašpar podržel svůj tým. Rozhodující branka přišla v čase 57:53. Nikolaj Paršakov brilantní zadovkou našel před bránou Michala Trávníčka, jenž uklidil puk do klece a zkompletoval hattrick – 5:4.

HC Děčín – HC Cheb 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)

Branky a asistence:
20. Trávníček (Kučera, Volráb), 30. D. Tůma (Volráb, Brož), 33. Trávníček, 35. Paršakov (Volráb), 58. Trávníček (Paršakov, Volráb) – 10. Šik (Čejka, Vrtek), 30. Prošek (Rozhon, Šťastný), 33. Vrtek (Kořán, Čejka), 51. Rozhon (Prošek, Troška)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Kaltenböck, Kučera, Charvát, Gottfried, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Paršakov, Volráb (A), Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Nowák

Sestava Chebu:
Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Jachanov, Šikut, Šik, Strýček (C), Stejskal – Krutina, Fečo, Prošek – Vrtek, Rozhon, Šafejev – Šťastný, Skuhravý, Filipenko – Konášek, Čejka (A), Klíma

Zdroj: HC Děčín