Rubriky
Sport Zprávy

Děčín zakončil rok 2022 porážkou s Mostem

Poslední utkání tohoto roku odehráli Medvědi na domácím ledě proti Mostu. A právě hosté se dvěma rychlými zásahy dostali do vedení. Děčín ještě dokázal odpovědět díky trefám Tomáše Faigla a Davida Tůmy. Jenže ve druhé části se Lvi prosadili znovu a rovnou třikrát. Grizzly už na náskok hostů nezareagovali a prohráli 2:5.

Skóre zápasu otevřel již po 70 sekundách mostecký Martin Mical, který hned po buly poslal s odrazem o břevno puk do sítě – 0:1. V čase 3:52 Lvi zvýšili své vedení, když se z brejku prosadil střelou do víka David Drašar – 0:2. V páté minutě měl před odkrytou bránou příležitost děčínský Jan Tůma, jenže jeho pokus byl zblokován. Medvědi snížili v čase 9:54 při přesilové hře zásluhou Tomáše Faigla, jehož našel z druhé strany Tomáš Nezbeda – 1:2. O čtyři minuty později bylo srovnáno. Daniel Volráb přihrál na osu hřiště čekajícímu Davidovi Tůmovi a jeho krásná rána vymetla pavučiny – 2:2.

Druhou třetinu začali hosté stejně jako tu první a po 79 sekundách se radoval Mical, který si v samostatném úniku poradil s Lukášem Lavingerem – 2:3. Vyrovnat mohl vzápětí v podobné situaci T. Nezbeda, ovšem na jeho pokusu si smlsl Lukáš Hosnedl. V čase 25:30 se ve vlastním oslabení prosadil Vítězslav Nedrda, když ujel obraně a z úhlu překonal gólmana – 2:4. Těsně na konci přesilovky měl tutovku David Černý, ale Hosnedl zasáhl betonem. Medvědům soupeř ve 27. minutě nabídl dvojnásobnou početní výhodu. Největší šanci v ní měl opět Černý, nicméně jeho dorážka z bezprostřední blízkosti se neujala. V čase 32:38 po pěkné souhře zkompletoval hattrick hostující Mical – 2:5. Ve 38. minutě, po přihrávce Faigla, měl na hokejce jasný gól Tomáš Nezbeda, ovšem Hosnedl se roztáhl a zamezil brance.

Ve 45. minutě měli Děčínští další přesilovku 5 na 3, ale ani tahle výhoda nebyla využita. Ve 49. minutě dostal dobrou nabídku od spoluhráče Viktor Šimeček, jenomže Ondřej Skokan zakročil a vyrazil kotouč. V 54. minutě objel branku Pavel Písařík, avšak Ondřej Skokan se dokázal roztáhnout a překazil šanci. V 56. minutě střílel z mezikruží Písařík, gólmana přesto nepropálil.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 2:5
(2:2, 0:3, 0:0)

Branky a asistence:
10. Faigl (T. Nezbeda), 14. D. Tůma (Volráb) – 2. Mical (Šimeček), 4. Drašar (Kroupa, Šimeček), 22. Mical (Šimeček, Kroupa), 26. Nedrda (Böhm), 33. Mical (Šimeček, Drašar)

Sestava Děčína:
Lavinger (od 33. Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Gottfried, Mikulec – J. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Volráb, Trávníček (C) – P. Hruška, L. Nezbeda, Černý – Macek

Sestava Mostu:
Hosnedl (Kubík) – Havlík, Hoffmann, Charousek, Urbánek, Havlůj (C), Steinocher, Kroupa – Šimeček, Král, Nedrda – Böhm, Procházka, Mical – Smolka, Písařík, Pačan – Drašar

Zdroj: HC Děčín