Rubriky
Sport Zprávy

Nevydařená poslední třetina zhatila šanci na dobrý výsledek

Děčínští hokejisté v rámci 4. kola přivítali před domácí kulisou favorita z Chomutova, který v lize neztratil ani bod. Sympatický výkon z první třetiny i v té následné na dobrý výsledek nestačil. Piráti totiž o své výhře rozhodli až v posledním dějství, kde nastříleli pět branek. Medvědi prohráli dobře rozehraný zápas 4:9.

Skóre zápasu otevřel v čase 3:29 Vladimír Brož, když ranou od modré propálil Richarda Běhulu – 1:0. V 9. minutě se Milan Kostourek dostal po individuální akci až před Ondřeje Skokana, ale ten ho vychytal. V následné přesilovce Děčína měl obrovskou šanci Michal Trávníček, jenže brankář se stihl přemístit a chytil jasný gól. Medvědi však smutnět nemuseli, neboť početní výhodu využil svým druhým zásahem Brož – 2:0. V čase 12:31 se o snížení postaral Roman Chlouba, který se z pravé strany přiblížil až ke Skokanovi a bekhendem zakončil – 2:1. O dvě minuty později přišlo vyrovnání z hole Kostourka, když nikým nehlídaný překonal brankáře – 2:2.

Úvod druhého dějství začali Piráti při hře pět na čtyři a největší šanci si připravili těsně po skončení trestu, avšak Lukeš nedokázal překonat Skokana. V čase 31:03 slavili děčínští hokejisté, když při přesilovce pálil od modré Jakub Černohorský a poslal svůj tým znovu do vedení – 3:2. Vyrovnání se dočkali Piráti ještě v té samé minutě. Nahození Víta Seemanna tečoval Tomáš Koblížek – 3:3. V 37. minutě se do zajímavé možnosti dostali Děčínští. Daniel Volráb zavezl puk do útočného pásma a přihrál Aleši Mackovi, který vystřelil z první, ale Běhula skvěle zasáhnul. Necelé dvě minuty před sirénou se z vedení poprvé radoval Chomutov. Po pěkné spolupráci Lukeše s Hüblem se prosadil druhý jmenovaný – 3:4.

V čase 45:34 zapomněla děčínská obrana na Viktora Hübla a ten si se samostatným nájezdem poradil – 3:5. V té samé minutě navýšil vedení už na 3:6 Kostourek, který po buly získal kotouč a prostřelil Skokana. Po další pěkné spolupráci litvínovských dvojčat, kteří jeli dva na jednoho, se mohl radovat z hattricku Hübl – 3:7. O chvíli později potrestal vyloučení Chomutova Dominik Kučera – 4:7. V čase 55:43 už to bylo 4:8 a znovu byl autorem gólu Viktor Hübl, když trefil polo odkrytou klec. Závěrečnou branku zápasu obstaral chomutovský Erik Mežnar, který se dostal do úniku a překonal brankáře – 4:9.

Zdroj: HC Děčín