Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi nedali Klatovům šanci

Děčínští hokejisté v posledním říjnovém duelu porazili na svém ledě SHC Klatovy. Základ pro vítězství dal v úvodní třetině svým premiérovým soutěžním gólem za Děčín Michal Trávníček. Další a rovnou hned čtyři branky napadaly ve třetí periodě a Medvědi mohli slavit zisk 3 bodů za jasnou výhru 5:0.

Neuběhla ani půlminuta od úvodního buly a Medvědi museli jít do čtyřech. Nabídnutou přesilovku však hráči Klatov nevyužili. V 5. minutě se Vladimír Brož proháčkoval až k brance a zadovkou oslovil Tomáše Nezbedu, jenže toho vychytal Kristián Kolář. O chvíli později nabral rychlost David Tůma a dostal se až před brankáře, ovšem zakončit se mu přes ležícího Koláře nepovedlo. V čase 10:28 padl první gól zápasu. Hned po vhazování našel Jakub Černohorský na úrovni brankoviště volného Michala Trávníčka, který se obtočil kolem gólmana a poslal puk do sítě – 1:0. Na přelomu 12. a 13. minuty si Děčínští vytvořili velký tlak v útočném pásmu a zejména David Tůma měl velkou možnost ke skórování, nicméně změna stavu se nekonala.

Ve 24. minutě zkoušel D. Tůma překonat Koláře kličkou do bekhendu, ale ten ho vychytal. Asi o tři minuty později si ve vlastním oslabení vypracovali obrovskou šanci děčínští hokejisté. Trávníček obral za brankou gólmana o kotouč, následně ho přihrál na Pavla Zajana, který však trefil masku navrátivšího Koláře. Ve 29. minutě ujížděl po levé straně T. Nezbeda a svým pokusem propálil brankáře, ovšem puk projel jen kousek od tyčky. Další šance si Medvědi vypracovali, když byli na ledě opět v početní nevýhodě. Tomáš Nezbeda byl ve svém úniku neúspěšný, ale ještě vybojoval kotouč pro Tomáše Faigla a ten to zkusil z hranice kruhu, ovšem do připraveného Koláře.

Klatovský Jakub Sysel ve 43. minutě sebral puk domácímu hráči a zkusil překonat Lukáše Lavingera, jenže to se mu nepovedlo. Asi za dalších pět minut jel z úhlu sám Faigl, avšak na Koláře si nepřišel. Děčín to mrzet nemuselo, neboť o chvilku později pálil od modré Adam Charvát a jeho ránu za záda brankáře tečoval Pavel Zajan – 2:0. Děčín byl na koni a v čase 50:35 navýšil skóre Tomáš Nezbeda, když nabral rychlost a střelou rozvlnil síť – 3:0. O minutu později mohl potrestat chybnou rozehrávku hostů Pavel Gottfried, jenomže jeho pokus skončil nad bránou. Útok pokračoval dál a pěknou přihrávku od Aleše Macka dokázal zužitkovat Jan Tůma – 4:0. V 53. minutě musel být v pozoru Lavinger, ale s šancí Klatov poradil. V čase 53:42 stanovil konečný výsledek nádhernou individuální akcí Tomáš Nezbeda, který se ze svého pásma rozjel, přešel přes obránce a následně překonal gólmana – 5:0.

HC Děčín – SHC Klatovy 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Branky a asistence:
11. Trávníček (Černohorský, L. Nezbeda), 48. Zajan (Charvát, Trávníček), 51. T. Nezbeda (Faigl, D. Tůma), 52. J. Tůma (Macek, Gottfried), 54. T. Nezbeda (Kaltenböck)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Charvát, Kučera, Klement, Starý – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, J. Tůma, Gottfried

Zdroj: Magistrát města Děčín