Rubriky
Zprávy

V dubnu začne blokové čistění ulic, město spouští nový systém

Letošní blokové čištění ulic bude v Děčíně probíhat v jiném režimu. V systému došlo hned k několika změnám.

„Nejzásadnější změnou je, že komunikace ve městě bude čistit naše Středisko městských služeb. Díky tomu budeme mít lepší kontrolu, budeme operativnější a město tím ušetří finanční prostředky,“ vysvětluje náměstek primátora Tomáš Brčák (ODS) s tím, že SMS proto bylo vybaveno potřebnou technikou na čištění.

Dosud čištění komunikací v ulicích města zajišťovala vysoutěžená firma. Další změnou je, že došlo k jinému rozdělení rajonů, a to kvůli lepší návaznosti. Navíc bude čištění probíhat ve dvou vlnách.

První začne v 7 hodin, druhá pak v jiné lokalitě od 10 hodin. Pro řidiče to znamená, že v dané lokalitě nebudou moci parkovat. Vybrané ulice budou týden dopředu osazeny dopravními značkami zákaz zastavení s daným datumem. Na dodržování pravidel bude dohlížet městská policie.

„Dopravní značky budou v den čištění instalovány jen na nezbytně nutnou dobu, nicméně po čištění ulice ještě nastoupí firma, která bude čistit uliční vpusti. Může se tedy stát, že v lokalitě chvíli nebudou probíhat žádné práce,“ říká Tomáš Brčák. „Současně žádáme řidiče, aby je respektovali. Zkušenost z minulých let je taková, že si řada lidí svoje auta nepřeparkuje a čištění komplikuje. Tito řidiči proto musí počítat s tím, že je bude městská policie nekompromisně pokutovat,“ dodává náměstek primátora.

Blokové čištění ulic bude ve městě probíhat od dubna do června. Dubnový rozpis najdete v tabulce.

Zdroj: Magistrát města Děčín