Rubriky
Politika Sport Zprávy

Zastupitelé města podpořili bezproblémový provoz děčínských sportovišť na rok 2022

Zastupitelé schválili pravidelnou podporu fungování městského sportu. 10 275 tisíc korun zajistí provoz haly v Maroldově ulici, zimního stadionu a fotbalových hřišť v ulici Ústecká a sportovního areálu „Máchovka“ v ulici Jeronýmova.

Všechna zmíněná sportoviště jsou majetkem města, ale plně ve správě klubů. Konkrétně se jedná o Basketbalový klub Děčín, HC Děčín a FK Junior Děčín.

„Funkční sportoviště jsou pevnou součástí každého aktivního města. V Děčíně se o ně staráme společně s našimi kluby a je naprosto přirozené jim v tomto směru finančně pomoci. Díky nim se město hýbe a od nejmenších po nejstarší se buduje zdravý vztah ke sportu. Důraz klademe především na práci s mládeží, kde naše oddíly odvádějí skvělou práci. Dnes se basketbalisté, hokejisté a fotbalisté starají o 780 mládežníků a já doufám, že dětí se vztahem ke sportu a pohybu bude jen přibývat. I vzhledem k tomu, co si za poslední rok zažily. Naše podpora zajistí bezproblémový provoz sportovišť po celý rok 2022,“ uvedl k podpoře Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport (Volba pro Děčín).

Další podpora sportu

Město podporuje sport i dotacemi na činnost. Například loni v září navýšilo dotace o další dva miliony korun na sportovní aktivity po rozvolnění vládních opatření v souvislosti s pandemií. Vyčleněné peníze zamířily k děčínským sportovním klubům a spolkům zejména na nastartování činnosti a rozvoj aktivit u mládeže. Projekty v rámci mimořádného dotačního programu schválila rada města a zastupitelstvo i s přihlédnutím na pečlivé posouzení ze strany Sportovní komise rady města. V listopadu loňského roku pak město vyhlásilo pro sportovce dotační program na činnost a akce pro rok 2022.

Zdroj: Magistrát města Děčín