Rubriky
Sport Zprávy

Děčín si zkomplikoval boj o udržení se, Bílina vyhrála 6:2 a ztrácí už jen pět bodů

Ve středu zajížděli hokejisté Děčína v rámci sedmatřicátého kola na půdu poslední Bíliny, na kterou měli náskok osmi bodů. Ovšem po závěrečné siréně je tomu jinak. Bílina zvítězila 6:2 a náskok Medvědů snížila na pět bodů, a to má ještě dva zápasy k dobru.

Úvod zápasu přinesl na obou stranách svižný hokej, oba týmy se snažily brzy strhnout vedení na svou stranu, ale brankáři byli proti. V sedmé minutě střílel nebezpečně Pavel Zajan, ale přihrávku od Faigla nakonec nezužitkoval a puk skončil na zákroku Arťoma Michajlova. V osmé minutě mohl Děčín otevřít skóre, když Lukáš Zika jel trestné střílení. To ale nepřekonal a této výhody tak Medvědi nevyužili. Ve dvanácté minutě Medvědi ubránili oslabení, ale hned po tom, co už byli kompletní, udeřila Bílina. GRIGORIJ ROMANOV zblízka doklepl puk za záda Ondřeje Skokana a Draci šli do vedení – 1:0. A o něco později byli u brankoviště opět důrazní domácí, které do dvoubrankového náskoku poslal TOMÁŠ ČERMÁK – 2:0.

Do druhé třetiny naskočili domácí aktivně a hned si vypracovali šanci před děčínskou branku, ovšem Skokan byl na místě. Následovala akce Medvědů, která ale ztroskotala na obraně Bíliny. Ta se poté prezentovala dalším dobrým útočným výpadem, který Tomáš Čermák nezakončil přesně. V polovině zápasu se Bílina radovala ze třetího gólu, ale ten nemohl být uznán kvůli postavení mimo hru. O chvilku později se napřáhl na pravé straně Adam Janoušek, ale Arťom Michajlov vytasil další přesný zákrok a nulu na svém kontě tak udržel. V šestatřicáté minutě už o ni přišel. PAVEL ZAJAN pohotově zakončil a využil přesilovou hru a díky tomu vrátil Medvědy zpět do hry – 2:1.

V úvodu třetí třetiny měli domácí hráči k dispozici přesilovou hru a chtěli v ní navýšit své vedení, ale to se nakonec nepovedlo, Medvědi se totiž ubránili. V šestačtyřicáté minutě ve vlastním oslabení skóroval TOMÁŠ ČERMÁK a vrátil tak Drakům náskok o dva góly – 3:1. Hned na to ale přesilovku využil TOMÁŠ FAIGL a jeho tým byl zase zpět ve hře o body – 3:2. Jenže Medvědi se z kontaktní branky neradovali příliš dlouho, protože Draci odpověděli rychlostí blesku. MAREK KONÁŠEK doklepl touš za Skokana a Děčín dotahoval opět vyšší ztrátu – 4:2. Draci pak svůj náskok pojistili díky JAKUBU ZDEŇKOVI a vedli 5:2. A aby toho nebylo málo, v pětapadesáté minutě definitivně Děčín srazil DANIEL JOUZA a v podstatě už pečetil výhru svého týmu – 6:2. Draci snížili ztrátu na Děčín na pět bodů a jsou zpět ve hře o udržení se. Navíc mají ještě dva zápasy k dobru.

HC Draci Bílina – HC Děčín 6:2 (2:0, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 12. Romanov (M. Kučera, Zdeněk), 16. Čermák (Kubinčák), 46. Čermák (Kubinčák), 46. Konášek (Mašek, Kolíček), 51. Zdeněk (Romanov, M. Kučera), 55. Jouza (Zdeněk, Romanov) – 36. Zajan (D. Kučera, Faigl), 46. Faigl (Zajan, Volráb)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Kácha) – Kaltenböck, V. Tůma, D. Kučera, Loukota, Arnold, Ferbas, F. Černohorský – Harkabus, Fojt, Zajan (A), Šeliga, Volráb (C), Zika, Faigl, Janoušek, Chovanec, Molnár, Ineman, Hruška

Zdroj: HC Děčín