Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s trenérem Michalem Oliveriusem

Sympatický výkon předvedli děčínští hokejisté s týmem z Letňan. Výsledek ale musí mrzet, protože ještě tři minuty před koncem prostřední části vedli 3:1. Nakonec z toho byla prohra 3:7. Utkání hodnotil trenér Michal Oliverius: „Letňany toho moc neměly a my s nimi drželi krok. Je velká škoda, že jsme druhou třetinu nedohráli bez inkasovaného gólu.“

Michale, jak moc mrzí včerejší prohra, když vezmeme v úvahu, že jsme vedli 3:1?
Mrzí a moc, protože i když to byly první Letňany, tak ještě tři minuty před koncem druhý třetiny jsme vedli 3:1. Letňany toho moc neměly a my s nimi drželi krok. Je velká škoda, že jsme druhou třetinu nedohráli bez inkasovaného gólu. Na kdyby se nehraje, ale vést 3:1 po dvou třetinách, tak věřím, že bychom po nějakým bodíku sahali. Takže porážka nás mrzí, protože takto dobře rozehraný zápas s Letňany jsme dlouho neměli.

Ve třetí části mi přišlo, že nám už trochu docházely síly a soupeř nás několikrát zamknul v našem obranném pásmu. Čím myslíš, že to bylo?
Jednak soupeř srovnal do šatny na 3:3. Neříkám, že to s námi nějak zacloumalo, ale přišli jsme o dvoubrankový vedení během tří minut. A navíc Letňany hrály na čtyři pětky, a to se ve třetí třetině projevilo, protože my jsme trošku odcházeli fyzicky.

Musím se zastavit u rozhodčích, protože některé jejich výroky byly zvláštní. Obhájili si je u vás?
Rozhodčí s námi, hlavně hlavní, nějakým způsobem komunikoval. Ke konci druhé periody za stavu 3:1 byly situace, které na jednu stranu pískal a pak tu samou posoudil jinak. Nechci to hodnotit, ale některé výroky se rozhodčímu moc nepovedly.

Jak se ti zamlouval výkon mladíků z Chomutova?
Musím říct, že kluci, kteří hráli včera, ale i ti, co nastoupili v minulém zápase, určitě nezklamali. Ba naopak, v jejich letech byli hodně vidět. Včera dal Tomáš Šilar hezký gól, ale i ostatní se na ledě neztratili. Byli jsme spokojeni se všemi, kteří přijeli na výpomoc, ať už z Chomutova nebo z Litvínova. Dorazili do nového prostředí, mezi chlapy do nové soutěže a nějakým způsobem se prosadili i bodově, což pomohlo nám, ale asi i jim.

Koukáte i na výsledky Bíliny?
Samozřejmě sledujeme i výsledky Bíliny. Celou sezónu nejsme v takové formě a v takovém klidu, že bychom dvakrát prohráli a pak třikrát zvítězili. Sezóna je prostě nepovedená. Jednou vyhrajeme nebo bodujeme a pak přijde hodně porážek i debaklů, takže musíme samozřejmě koukat i na Bílinu.

V sobotu zajíždíme do Jablonce, co čekáš od zápasu?
V Jablonci je malý hřiště, takže domácí mají výhodu, protože jsou na něj zvyklí. Posledně k nám přijeli ve 13 lidech, včera ve Dvoře to bylo podobný, takže asi na venkovní zápasy jezdí už jen v takové sestavě. Tím pádem čekám, že doma budou, nevím, jestli v plný síle, ale ve větším počtu. Nečeká nás nic lehkého. Řekli jsme si, že kdybychom s nimi hráli tak, jako doma nebo jako včera s Letňany, chtěli bychom v Jablonci a s Hronovem získat nějaké bod a udělat větší mezeru mezi námi a Bílinou. Pak už moc zápasů nezbývá, takže by nám to mohlo dodat větší klid pro zbytek sezóny, ale uvidíme. V každým případě nás nečeká nic lehkého, v Jablonci to není nikdy sranda.

Zdroj: HC Děčín