Rubriky
Zprávy

Na opravy majetku letos vyčlenilo město miliony korun

Také letos město Děčín pokračuje s opravami svého majetku. Oproti loňsku navíc navýšilo částku na údržbu a opravy majetku svých příspěvkových organizací, které městský majetek spravují. Zatímco loni to bylo 25 milionů korun, letos je v rozpočtu vyčleněna částka ve výši 26,5 milionů korun.

„Oprava a údržba majetku je pro nás kromě investic samozřejmě také jednou z priorit. Řada akcí plánovaných na letošek je opravdu nutná, v některých případech musíme například splnit požadavky hygieniků,“ vysvětluje náměstek primátora Tomáš Brčák (ODS).

Z návrhu plánu oprav a údržby byly proto vybrány akce, jejichž provedení se vzhledem k životnosti stávajících použitých materiálů jeví jako neodkladné. Pokud by opravy neproběhly, hrozily by v dalších letech havárie.

„V tomto plánu jsou uvedeny zejména výměny rozvodů odpadů a energií včetně opravy a modernizace sociálních zařízení, dokončení výměny oken, opravy nevyhovujících zpevněných ploch v areálech školských, kulturních a sportovních zařízení a další,“ vypočítává Tomáš Brčák.

Tabulka plánovaných oprav zahrnuje proto několik desítek akcí. Například Základní škola Na Pěšině se dočká opravy šaten a sociálních zařízení. V Březinách na základní škole pak proběhne zbylá výměna oken či oprava střechy. Na ZŠ Máchova je pak v plánu oprava šaten. ZŠ Na Stráni se dočká opravy sociálního zařízení. Peníze na opravy míří i do aquaparku, kde se chystá například oprava dlažeb u bazénů. DDM se dočká rekonstrukce recepce a vstupu do budovy, na zámku bude obnovena zeleň u dolní fontány.

Zdroj: Magistrát města Děčín