Rubriky
Sport Zprávy

Děčín hostí Most. Dnes může být rozhodnuto o záchraně Medvědů

Dnes sehrají Děčínští svůj poslední domácí duel v základní části druhé hokejové ligy. A po dnešních výsledcích může být rozhodnuto o záchraně Medvědů. Pokud by Bílina prohrála v řádné hrací době, pak by byli Medvědi bez ohledu na výsledek s Mostem, zachráněni. Draci mají totiž ještě ve hře devět bodů, Děčín šest a jeho náskok na Bílinu je sedmibodový.

Medvědi stále hrají o záchranu druholigové příslušnosti, v tabulce jsou na sedmém místě a zapsali pětatřicet bodů. Poslední Bílina jich má o sedm méně a stále tak není jasno, kdo se udrží a kdo si zahraje souboje o udržení s ostatními posledními týmy. Bílina má o jeden zápas k dobru více, takže má ve hře ještě devět bodů, zatímco děčínští hokejisté už jen šest. Drama je tedy stále na programu dne a do poslední chvíle je závěr sezóny pro oba týmy hodně napínavý. Důležitou výhru si Medvědi připsali ve středu doma proti Hronovu, který porazili vysoko 7:3.

Nejproduktivnější hráči

Daniel Volráb 8+28
Pavel Zajan 23+9
Milan Kostourek 13+18

Mostečtí Lvi oproti Děčínu mají jiné starosti, jsou na třetím místě se ziskem osmasedmdesáti bodů a ještě mají šanci bojovat o druhou pozici, na kterou ztrácejí jediný bod. Ale to už pro ně není tak důležité. Vyřazovací boje mají samozřejmě jisté a tak už mohou pomalu začít ladit formu na další část sezóny. Mostu se v posledních třech duelech dařilo, Lvi si připsali tři výhry v řadě, naposledy plně bodovali v Nové Pace, kde vyhráli 4:3. Předtím doslova deklasovali Bílinu, kterou porazili 14:3.

Nejproduktivnější hráči

Pavel Písařík 29+34
Jakub Procházka 25+34
Martin Mical 19+32

Vzájemná utkání

Oba celky se v probíhající sezóně utkaly pětkrát. Čtyřikrát vyhrál Most, jednou pak Děčín. Ten v posledním společném duelu bude chtít uspět, aby soupeři prohry částečně vrátil a také aby se ještě více bodově vzdálil Bílině.

Utkání na zimním stadionu v Děčíně začíná v středu 23. 2. 2022 v 18:00 hodin.

Vendula Zdražilová, HC Děčín