Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi s Mostem sice prohráli, ale vzhledem k tomu, že nebodovala ani Bílina, jsou ve druhé lize definitivně zachráněni

Ve středu sehráli hokejisté Děčína své poslední utkání na domácí půdě v této sezóně. S Mostem bojovali, ale nakonec to na body nebylo. Prohráli 3:5, ale vzhledem k prohře Bíliny s Letňany, kdy Draci nezískali ani bod, je jasné, že Medvědi i příští sezónu budou druholigoví!

V šesté minutě se zrodila velká šance na straně Děčína, Tadeáš Svoboda vyslal nebezpečnou střelu na Hosnedla, ale ta skončila jen těsně vedle jeho branky. O chvíli později se radovali Medvědi z vedoucí branky, když Jakub Loukota využil přesilovou hru. Ovšem sudí gól pro postavení hráče v brankovišti neuznali. V jedenácté minutě pak udeřili hosté, VOJTĚCH KYSELA poslal nepříliš prudkou střelu, která propadla za Skokana – 0:1. Hosté poté ožili a brzy přišel druhý gól. Pokus PAVLA SMOLKY byl dobře mířený a opět skončil za Skokanem – 0:2. Hned po vhazování se domácí dostali do útoku a sám před Hosnedlem zakončil Lukáš Zika, ale nevyzrál na něho. Čtyřiatřicet vteřin před koncem první části hry prostřelil Hosnedla TADEÁŠ SVOBODA a Děčín byl na kontaktní brance – 1:2.

V úvodu druhé třetiny se prosadil po pasu od Radka Fojta DAVID ČERNÝ a bylo vyrovnáno – 2:2. V osmadvacáté minutě už to ale zase neplatilo. Střela, která byla z dálky spíše nahozením před děčínskou klec, zapadla za Skokana a JAN PAČAN tak poslal Most opět do náskoku – 2:3. Medvědi měli snahu vyrovnat, několikrát k tomu měli příležitost, ale za Hosnedla kotouč nedostali. I hosté se dostali do akcí, svůj náskok ale nenavýšili.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě poslal hosty do dvoubrankového náskoku JAKUB PROCHÁZKA a Lvům se lépe dýchalo – 2:4. Naopak Děčínští museli dohánět vyšší manko. V dalším průběhu hry měli hokejisté domácího celku další šance, ty ale stále nekončily za Hosnedlem. Ten své brankoviště hájil zuby nehty. Naopak skórovali opět hosté, ty do tříbrankového trháku poslal IVAN ŘEHOŘ a dal tak klid na mostecké hokejky. V závěru ještě vykřesal naději RADEK FOJT, který krásnou individuální akci zakončil přesnou střelu – 3:5. Ale to bylo už nakonec všechno. Most vyhrál 5:3 a zapsal další tři body do tabulky. Medvědi sice prohráli a nezískali žádný bod, ale získali jistotu v tom, že i příští rok si zahrají druhou ligu. Bílina padla s Letňany v základní hrací době a to znamená, že Děčín už nemůže dostihnout.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Svoboda (Černý), 22. Černý (Fojt), 57. Fojt (Volráb) – 11. Kysela (Řehoř, Smolka), 13. Smolka (Řehoř, Fučík), 28. Pačan, 44. Procházka (Stříbrný), 54. Řehoř (Smolka)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Kácha) – Loukota, Kučera, Kaltenböck, Ferbas, F. Černohorský, Arnold, V. Tůma, Molnár – Šilar, Ineman, Fojt, Zajan, Ekrt, T. Svoboda, Zika, Volráb (C), Černý, Faigl, Hruška

Vendula Zdražilová, HC Děčín