Rubriky
Sport Zprávy

Šestá prohra v řadě za sebou. Medvědi na vlastním ledě padli s Mostem 3:7

První zápas na domácím ledě v novém roce pro Medvědy dobře nedopadl. S mosteckými Lvy padli 3:7 a už šest utkání v řadě za sebou nebodovali. Ztratili tak další body v boji o záchranu druholigové příslušnosti.

Medvědi začali utkání celkem svižně a ve čtvrté minutě hry měli velkou šanci. Pavel Zajan dostal přihrávku a šel sám na Adama Kubíka, ale střelou z bekhendu ho nakonec nepřekonal. Poté oba celky ubránily svá oslabení a skóre se tak stále neměnilo. Ve dvanácté minutě to zkusil z pravé strany Aleš Havlůj, jenže trefil jen boční síť děčínské klece. O chvilku později pak z podobného místa střílel také Vladimír Kýhos, syn děčínského kouče ale poslal puk jen mimo tři tyče. Mostečtí měli velkou možnost, jak se dostat k vedoucí brance, ovšem nevyužili dvě přesilové hry. V samotném závěru vyfasovali další početní výhodu, ze které ukrojili jen deset vteřin a dohrávali ji v začátku druhého dějství.

A tu využili. V jednadvacáté minutě se z nápřahu prosadil ALEŠ HAVLŮJ, jenž svou střelu dostal za záda Lukáše Lavingera – 0:1. Netrvalo ale dlouho a Děčín vyrovnal zásluhou JAKUBA CHRPY – 1:1. V polovině zápasu strhl vedení na mosteckou stranu ve vlastním oslabení JAROSLAV ŠIMEČEK a Most opět vedl – 1:2. Odpověď hned našel MILAN KOSTOUREK, jenž zblízka vyrovnal – 2:2. Pak už ale úřadovali jen hosté. Ty opět do náskoku poslal PAVEL PÍSAŘÍK a opět to bylo ve vlastním oslabení – 2:3. V závěru ještě využil přesilovku ROMAN FUČÍK, jenž pořádnou ranou propálil Lavingera – 2:4.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě po ubráněném oslabení skóroval JAROSLAV ŠIMEČEK a bylo to už o tři góly – 2:5. Přesně o dvě minuty později zužitkoval přesilovou hru MARTIN MICAL a s Děčínem to vypadalo už hodně špatně – 2:6. Hosté měli hru pod kontrolou a svůj náskok si bedlivě hlídali. V sedmapadesáté minutě zvýšil znovu MARTIN MICAL, který na levé straně našel odkryté místo Lavingera – 2:7. Poté se ještě měnilo skóre na domácí straně, ovšem šlo už pouze a jen o kosmetickou úpravu na ukazateli, když se mezi tři tyče trefil DOMINIK KUČERA – 3:7.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 3:7 (0:0, 2:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 26. Chrpa, 31. Kostourek (Volráb, Chlouba), 58. Kučera (Volráb, Kostourek) – 21. Havlůj, 30. Šimeček (Stříbrný), 33. Písařík (Nedrda), 40. Fučík (Nedrda, Šimeček), 44. Šimeček (Steinocher), 46. Mical (Písařík, Kubík), 57. Mical (Řehoř, Šesták)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Žižka, Kučera, Kaltenböck, F. Černohorský, V. Tůma, Gottfried, Stuchlý – Ineman, Chrpa, Volráb (C), Kostourek, Zajan (A), Janoušek, Horák, Faigl (A), Chlouba, Zika

Vendula Zdražilová, HC Děčín