Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi dvakrát vedli o dva góly, nakonec s Mostem padli těsně 4:5

Severočeské derby s Mostem měli lépe rozehrané Medvědi, kteří dvakrát vedli rozdílem dvou gólů. Mostečtí však dokázali srovnat a poté i strhli vedení na svou stranu. To si pak udrželi až do konce.

Úvod zápasu patřil Děčínu. Už ve čtvrté minutě zužitkoval aktivitu Medvědů MILAN KOSTOUREK, jenž rozvlnil síť za domácím brankářem – 0:1. O chvilku později mohlo být vyrovnáno, ovšem Josef Stříbrný jen orazítkoval tyč Sukovy brány. Mrzet ho to ale nemuselo, protože z další akce už se Most radoval ze srovnání stavu. Po vhazování se k puku dostal DAVID DRAŠAR a Suka prostřelil mezi jeho betony – 1:1. S brankami se roztrhl pytel a v sedmé minutě v přesilové hře přesně mířil PAVEL ZAJAN a Děčín opět vedl – 1:2. Další početní výhodu zužitkoval JAKUB CHRPA a favorit zápasu už ztrácel dva góly – 1:3. V závěru prvního dějství snížil na rozdíl jediné branky, chybu medvědí obrany z úniku potrestal PAVEL PÍSAŘÍK a Lvi byli zpět ve hře – 2:3. Poté ještě skórovali Děčínští, kterým dvoubrankový náskok vrátil PAVEL ZAJAN – 2:4.

Úvodní desetiminutovka druhé třetiny přinesla akce na obou stranách, o něco více jich měl Most, ale skóre se neměnilo. Medvědi tak stále drželi nadějný výsledek. Záhy hráli přesilovou hru, ve které měl velkou šanci Jakub Chrpa, ale jeho dělovka skončila mimo tři tyče. V sedmatřicáté minutě potrestal další obrannou chybu Děčína JAROSLAV ŠIMEČEK a Most byl zase zpět v utkání – 3:4. Poté se do samostatného úniku dostal Milan Kostourek, ale na Adama Kubíka nevyzrál. Do konce prostředního dějství se už nic nestalo a do kabin se tak šlo o něco lépe domácím, kteří snížili a ztráceli už jen jeden gól.

Hned na začátku třetí třetiny bylo vyrovnáno. MARTIN MICAL se zjevil před Sukem a prostřelil ho – 4:4. Začínalo se tak znovu od začátku. Most byl poté několikrát v tlaku, ovšem Štěpán Suk dokázal vždy dobře zakročit a neinkasoval. Ve třiapadesáté minutě se ve velké šanci ocitl David Drašar, ale v koncovce se mu nedařilo. Šest minut před koncem třetí třetiny se v přečíslení trefil JAROSLAV ŠIMEČEK a poprvé strhl vedení na stranu mosteckých Lvů – 5:4. V závěru pak Medvědi zkusili hru bez brankáře, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Most tak nakonec získal všechny body, Děčín, ač po nich sahal, nakonec zůstal bez nich.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 5:4 (2:4, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Drašar (Dohnal), 16. Písařík (Procházka), 37. Šimeček (Stříbrný, Mical), 41. Mical (Šimeček, Fučík), 56. Šimeček (Mical) – 4. Kostourek (Tůma), 7. Zajan (Chlouba, Kostourek), 11. Chrpa (Volráb, Chlouba), 17. Zajan (Volráb, Kostourek)

Sestava HC Děčín:
Suk (Blažek) – Kaltenböck, Loukota, Kučera, Žižka, Arnold, Tůma – Chlouba, Šeliga, Harkabus – Fojt, Hruška, Zajan (A) – Kostourek, Volráb (C), Zika – Žítek, Chrpa

Vendula Zdražilová, HC Děčín