Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Bruno bude mít 6. narozeniny, lidé mu mohou poslat přání a vyhrát triko

Vytvořte narozeninové přání pro medvěda Bruna a vyhrajte triko s jeho portrétem. Tak takovou soutěž nyní vypustila do světa děčínská zoologická zahrada. Šesté narozeniny medvěda kamčatského Bruna, který je hlavní tváří zoo, připadají na sobotu 29. ledna. „Oslava medvědích narozenin bude vzhledem k termínu, na který připadají, jen symbolická. Bruno svoji narozeninovou oslavu totiž prospí. V prosinci zalehnul ve vnitřní expozici a ačkoli nespí úplně – každý den si vychutná svou zimní, v pravdě dietní dávku krmení – tak ven se mu ven do chladného počasí nechce,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Triko s portrétem Bruna a balíček dalších medvědích propagačních předmětů vyhraje ten, kdo pro něj vytvoří originální narozeninové přání. Fantazii zoo meze neklade, lidé mohou malovat, vyrábět, natáčet vzkazy, videa, … Na odměnu se mohou těšit 3 nejhezčí výtvory. Přání je nutné doručit do zoo osobně, poštou nebo e-mailem do pátku 28. ledna. Při odevzdávání by měli soutěžící přiložit své jméno, věk, město a kontakt.

Bruno patří k děčínské zoologické zahradě již téměř tři roky. Přicestoval ze Zoo Brno na jaře 2019. Tehdy mu byly 3 roky.

Bližší informace k soutěži najdou zájemci na www.zoodecin.cz