Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z ledu prvních Letňan veze bod za prohru po samostatných nájezdech

K utkání dvaatřicátého kola druhé hokejové ligy zajížděli Medvědi na horkou půdu prvních Letňan. Tam tři a půl minuty před koncem prohrávali 2:4, ovšem dvěma slepenými góly v téže minutě dokázali vyrovnat a vynutili si prodloužení. Nakonec duel dospěl do samostatných nájezdů, ve kterých uspěly Letňany.

Zápas začal svižně, domácí se hned natlačili před děčínskou klec, ale nijak zvlášť gólmana neohrozili. Ve třetí minutě měli Medvědi možnost otevřít skóre, nabídnutou početní výhodu ale nedokázali využít. O chvilku později pak měli stejnou výhodu o jednoho muže v poli navíc Letňanští, ale i jim se příliš nepovedla. V závěru úvodního dějství Děčín zvládl další oslabení, ale hned po něm inkasoval z hole TADEÁŠE PEJCHALA a Letci tak šli do vedení.

Medvědům se v sedmadvacáté minutě podařilo vyrovnat díky LUKÁŠI ZIKOVI a začínalo se znovu od začátku – 1:1. Tento stav držel hodně dlouho, ani jednomu týmu se nevedlo dostat se do náskoku. Až v šestatřicáté minutě se to povedlo Medvědům. Mezi tři tyče se trefil MILAN KOSTOUREK a Děčínští tak poprvé vedli – 1:2. Domácí se snažili do konce prostřední části hry o vyrovnání a nakonec se jim to podařilo. Na začátku devětatřicáté minuty skóroval TADEÁŠ PEJCHAL a Letňany tak byly zase zpátky ve hře. Podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Začátek třetí třetiny začal lépe pro Letňany, které se hned v jejím úvodu dostaly do vedení po střele VOJTĚCHA KROPÁČKA – 3:2. Ve třiapadesáté minutě pak rozvlnil síť za děčínským brankářem DOMINIK ŘEPÍK a dal tak Letňanům dvoubrankový náskok – 4:2. Ovšem Medvědi se nevzdali a dvěma slepenými góly v šestapadesáté minutě nejprve snížili na rozdíl jediné branky zásluhou ROMANA CHLOUBY – 4:3 a dílo dokonal Jan Smola, jenž zařídil vyrovnání – 4:4. Zápas tak došel do nastavené hrací doby a následně pak až do samostatných nájezdů, které zvládli domácí a berou bonusový bod navíc – 5:4. Ten rozhodující vsítil LUKÁŠ KASTNER.

HC Letci Letňany – HC Děčín 5:4sn (1:0, 1:2, 2:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 18. T. Pejchal (Kellerstein), 39. Vojtěch Kropáček (Kellerstein, Hlaváč), 42. T. Pejchal (Kellerstein), 53. Řepík (Hlaváč, Kolářík), rozh. náj. Kastner – 27. Zika (Kostourek, Zajan), 36. Kostourek, 56. Chlouba (Harkabus, Chrpa), 56. Smola (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Čermák (Skokan) – Kučera, Kaltenböck, F. Černohorský, Arnold, Loukota – Harkabus, Chrpa, Zajan (A) – Kostourek, Volráb (C), Zika – Chlouba, Janoušek, Smola – Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín