Rubriky
Sport Zprávy

Aquapark od února upraví ceník vstupného

Od 1. února 2022 bude v děčínském aquaparku platit nový ceník. Na návrh vedení aquaparku ho schválila rada města. Zvýšení cen služeb odráží reálné navyšování provozních nákladů, například na zdražení energií.

„Je to krok, který neděláme rádi. Musíme nicméně reagovat na aktuální situaci nejen ohledně energií, ale také vzhledem k vládním opatřením, kvůli kterým došlo k poklesu návštěvnosti,“ popisuje nelehkou situaci primátor města Jiří Anděl.

Vstupné do plavecké haly a do venkovního areálu se abonentům zvýší o 5 korun, jednorázovým návštěvníkům o 10 korun. I nadále zůstávají zachované slevy pro seniory, děti do 15 let, studenty či držitele ZTP průkazů.

„Častí návštěvníci určitě ušetří, pokud si pořídí abobentní čip,“ říká ředitel aquaparku Igor Bayer a dodává, že v současné době má plavecký areál cca 11 tisíc abonentů.

Provoz aqauparku v posledních letech komplikují vládní opatření proti koronaviru. Aquapark byl více než 5 měsíců zavřený, a i při jeho otevření panují celou dobu provozní omezení.

„V posledních dvou letech došlo v důsledku vládních opatření a přetrvávajících provozních omezení k výraznému poklesu návštěvnosti. Oproti roku 2019 o více než o 50 procent. Uděláme maximum, aby krize na provozy sportovních areálů dopadla co nejméně. Přestože dochází k mírnému zdražení vstupného, město bude provoz i nadále dotovat tak, aby koncový zákazník dostal adekvátní službu za férovou cenu. Loni jsme například dofinancovali zimní provoz venkovního bazénu,“ říká náměstek primátora Martin Pošta.

Aquapark patří v Děčíně k nejnavštěvovanějším zařízením, ročně do něj při běžném provozu přijde přes cca 250 tisíc lidí, rekordní návštěvnost byla 282 672 návštěvníků v roce 2015. Město má v budoucnu v plánu jeho modernizaci, postupně dochází také k rozšiřování služeb, například od loňského října jsou v provozu saunové ceremoniály.

Zdroj: Magistrát města Děčín