Rubriky
Sport Zprávy

Bílina počtvrté porazila Děčín a snížila ztrátu na čtyři body

Po sobotní výhře v Hronově chtěli Medvědi na tuto navázat v domácím duelu proti Bílině, se kterou svádějí tuhý boj o vyhnutí se zápasům o udržení se ve druhé lize. Ovšem Draci, i když na ledě Děčína prohrávali o dva góly, nakonec ztrátu dorovnali a strhli vedení na svou stranu, které pak pečetili dvěma góly do prázdné branky. Po výhře 5:2 tak snížili náskok Děčína na pouhé čtyři body.

Zápas začal z obou stran opatrně, přesto bylo k vidění v první desetiminutovce několik šancí. Ovšem ujala se až ta z jedenácté minuty, kdy rozvlnil síť za brankářem Bíliny JAKUB CHRPA a poslal tak Děčín do náskoku – 1:0. O dvě minuty později moc nechybělo a mohlo to být o dva góly. Ovšem děčínští hráči nastřelili pouze tyč Michajlovovy branky. V osmnácté minutě nejprve Jan Smola v šanci neproměnil únik, o chvilku později už se ale trefil a navýšil náskok Medvědů – 2:0. V závěru měl ještě šanci Tomáš Čermák, který ale Skokana nadvakrát nepřekonal.

Hosté se v úvodu druhé třetiny museli bránit ve čtyřech. Ovšem oslabení zvládli a hned poté, co byli v plném počtu, udeřili. DANILA CYGANOV zblízka nedal Skokanovi šanci a Bílina byla zpět ve hře, když snížila na rozdíl jediného gólu – 2:1. Oba týmy pak měly k dispozici přesilové hry, využít je ale nedokázali. V jednatřicáté minutě předvedl parádní akci Daniel Jouza, který střelou mezi nohama jen těsně minul horní tyč děčínské branky. Medvědi tak stále drželi těsný náskok. Ve čtyřiatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Ve vlastním oslabení vystřelil mezi kruhy VOJTĚCH KUBINČÁK a propálil Skokana – 2:2. Vše tak bylo pro oba týmy zase otevřené. Do konce se už nic nestalo a podruhé do kabin se tak šlo už za nerozhodného stavu.

Na začátku třetí periody se do těsné blízkosti Michajlova natlačil Jan Smola a jeho svižná rána skončila na zákroku hostujícího brankáře. A naopak na druhé straně se povedla akce Bílině, kterou do vedení poslal JAKUB ZDENĚK – 2:3. S Medvědy tak bylo zle a dlouho se jim nedařilo vyrovnat stav. V šestapadesáté minutě pálil ve vlastním oslabení Milan Kostourek, ale proti jeho hodně nebezpečné střele zakročil Arťom Michajlov a svůj tým podržel. V závěru pak hrál Děčín bez brankáře a dvakrát inkasoval. Nejprve prázdnou branku trefil VOJTĚCH KUBINČÁK – 2:4 a po něm pak i ZDENĚK JAKUB – 2:5. Bílina počtvrté porazila Děčín v této sezóně a snížila ztrátu na čtyři body.

HC Děčín – HC Draci Bílina 2:5 (2:0, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 10. Chrpa (Chlouba), 18. Smola (Loukota, Šeliga) – 24. Cyganov (Kučera, Čermák), 34. Kubinčák (Čermák), 44. Zdeněk (Konášek, Mašek), 59. Kubinčák (Cyganov, Čermák), 60. Jakub

Sestava HC Děčín:
Skokan (Blažek) – F. Černohorský, Kaltenböck, D. Kučera, Hocelík, Arnold, Loukota, Žižka – Zika, Hruška, Chlouba, Faigl (A), Chrpa, Šeliga, Volráb (C), Zajan, Kostourek, Smola, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín