Rubriky
Sport Zprávy

Chrpa hattrickem srazil Jablonec a Medvědi znovu plně bodovali

Medvědi zvládli předehrávku šestadvacátého kola, když se utkali s jabloneckými Vlky na jejich ledě. Jakub Chrpa dal tři ze čtyř gólů Děčína a završil tak hattrick. Děčín dál ukazuje zlepšenou formu a boduje pošesté v řadě za sebou.

Domácí v úvodu první třetiny přežili dvojnásobnou přesilovku Medvědů, ale dvě vteřiny po tom, co byli Vlci kompletní, přeci jen Děčín udeřil, když se prosadil JAKUB CHRPA. Chomutovský útočník tak zařídil vedení – 0:1. V polovině prvního dějství měli hráči Děčína k dispozici další přesilovou hru, ale nevyužili ji. Tu další už ano a opět v tom měl prsty JAKUB CHRPA. Ten se tak trefil podruhé a měl zaděláno na třígólový večer – 0:2. V závěru pak byl vyloučen Dominik Kučera, ale Jablonec část početní výhody nevyužil a přenesl si ji do prostřední části hry.

Ani v ní se Vlci neprosadili a Medvědi tak dvoubrankový náskok uhájili. V sedmadvacáté minutě už se domácí prosadili díky TOMÁŠI BROKEŠOVI a Jablonec tak byl na kontaktním gólu – 1:2. Po chvilce měli možnost hráči Jablonce vyrovnat, ovšem nabídnutou početní výhodu nepřetavili v druhou branku. Do konce prostřední části hry se už nic nestalo a Děčínští před poslední třetinou stále drželi slibný náskok.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě překonal domácího brankáře PAVEL ZAJAN a Medvědi si tak vrátili dvoubrankové vedení – 1:3. Záhy pak mohli Děčínští svůj náskok ještě více pojistit, ale domácí své oslabení zvládli a neinkasovali. Vlkům se nedařilo dostat se podruhé v utkání soupeři na kontaktní branku a Medvědi tak své vedení o dva góly stále drželi. Čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny už ale Vlci branku trefili a ještě vykřesali naději díky trefě JANA KŘEPELKY – 2:3. Ze snížení se však domácí radovali pouhých dvacet vteřin. Hned po buly se prosadil JAKUB CHRPA a završil tak hattrick – 2:4. LUKÁŠ ABRAHAM ještě zklidnil vášně a znovu vrátil Vlky do hry – 3:4. Později se ale ukázalo, že už šlo jen o korekci skóre. Děčín vedení udržel a nakonec zapsal další tři body do tabulky.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín – 3:4 (0:2, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Brokeš (Patzelt), 56. Křepelka (Patzelt, Hájek), 59. Abraham (Brokeš) – 7. Chrpa (Žižka, Chlouba), 16. Chrpa (Smola, Kostourek), 44. Zajan, 57. Chrpa (Chlouba, Kostourek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Kaltenböck, Loukota, Kučera, Žižka, Arnold, J. Černohorský, V. Tůma – Kostourek, Sýkora, Smola, Chlouba, Fojt, Zajan (A), Chrpa, Volráb (C), Faigl, Šeliga

Vendula Zdražilová, HC Děčín