Rubriky
Sport Zprávy

Bílinští Draci nad Medvědy vyhráli potřetí v sezóně. Děčín je tak s tímto soupeřem letos zatím bez bodů

Sobotní prohru chtěli Medvědi odčinit na ledě Bíliny, se kterou v letošní sezóně ještě nevyhráli. V utkání jednou vedli, ale nakonec Draci ukázali, že to na Děčín umí a byli opět úspěšní za tři body, když vyhráli 6:4.

V Bílině se skóre měnilo už v polovině druhé minuty. A to na domácí straně. Draky do vedení poslal úspěšnou střelou MAREK KONÁŠEK a Medvědi museli dohánět manko – 1:0. V sedmé minutě dostali děčínští hráči možnost přesilové hry a byla tedy šance na vyrovnání. Jenže opak byl pravdou, Bílinští ve vlastním oslabení rozvlnili síť za Lavingerem a vedli 2:0. O druhou přesnou trefu se postaral JURIJ ŽOLOBOV. V polovině první třetiny však Medvědi snížili zásluhou MILANA KOSTOURKA na rozdíl jediného gólu a byli zpět ve hře – 2:1. Poté měli znovu přesilovku hráči Děčína, ale využít ji nedokázali. Tu další už ale ano a v závěru tak bylo zásluhou PAVLA ZAJANA vyrovnáno – 2:2. Jenže Draci stihli do konce první části hry znovu strhnout vedení na svou stranu, a to díky VOJTĚCHU KUBINČÁKOVI – 3:2.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, kteří se dostali k vyrovnání. Už podruhé. Další chomutovský forvard se prosadil, mezi tři tyče puk poslal JAKUB CHRPA – 3:3. Začínalo se tak znovu od začátku. A v polovině utkání udeřili opět Medvědi, JAKUB CHRPA se trefil podruhé a měl tak šanci dosáhnout na hattrick – 3:4. Děčín tak šel poprvé v zápase do vedení. Byli to tedy domácí, kdo musel dotahovat ztrátu. A tu o šest minut později dorovnali. JAKUB ZDENĚK překonal Lavingera a opět se začínalo od nuly – 4:4.

Začátek třetího dějství přinesl hru ve čtyřech hráčích na obou stranách a to více vyhovovalo Bílině. Draci totiž ve dvaačtyřicáté minutě skórovali zásluhou ERIKA MAREŠE a opět vedli – 5:4. Exděčínský obránce tak překonal svého bývalého spoluhráče v děčínské brance. Skóre se pak měnilo až v osmapadesáté minutě, do dvoubrankového náskoku poslal Draky MICHAL DANIEL a s Medvědy už to dobře nevypadalo. Nakonec se pak už skóre neměnilo a Draci dokráčeli ke třetí výhře za tři body nad děčínským rivalem.

HC Draci Bílina – HC Děčín 6:4 (3:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Konášek (Mašek, M. Kučera), 8. Žolobov (Čermák), 20. Kubinčák (Zdeněk, Jouza), 37. Zdeněk (Kubinčák), 42. Mareš (Čermák, Žolobov), 58. Daniel (Čermák) – 10. Kostourek (Chlouba), 19. Zajan (Volráb, Kaltenböck), 22. Chrpa (Chlouba, Kaltenböck), 31. Chrpa (Chlouba, Žižka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Žižka, D. Kučera, Arnold, Kaltenböck, Loukota, J. Černohorský, V. Tůma – Zika, Chrpa, Smola – Chlouba, Faigl (A), Kostourek – Zajan (A), Fojt, Volráb (C) – Ineman

Zdroj: HC Děčín, Vendula Zdražilová