V Letňanech se skóre měnilo už ve čtvrté minutě hry. Při hře čtyři na čtyři se dokázal trefit ALEŠ PŮLPÁN a Lukáš Lavinger tak poprvé lovil kotouč ze své sítě – 1:0. V dalším průběhu hry měli Medvědi šanci na vyrovnání, nabídnutou přesilovou hru však nedokázali přetavit v gól. A naopak v polovině první části hry se opět trefili Letci, kteří šli do dvoubrankového náskoku. Tentokráte to byl LUKÁŠ KASTNER, kdo překonal děčínského brankáře – 2:0. V závěru pak měli Děčínští znovu k dispozici početní výhodu, znovu ji však nevyužili. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Letňanům, které si vypracovaly dvougólový náskok.

Na začátku šestadvacáté minuty se Medvědi dostali Letňanům na dostřel jediné branky. O čisté konto domácího brankáře připravil PAVEL ZAJAN – 2:1. Hned na to pak přesilovku hráli Letci, ale v ní si zpět dvougólový náskok nevrátili. Po polovině utkání pak bylo vyrovnáno. Na 2:2 srovnal RADEK FOJT a začínalo se znovu od začátku. Dlouho to však netrvalo a znovu vedl domácí celek. ADAM KELLERSTEIN dostal kotouč za Lavingera a bylo to 3:2.

Úvod třetího dějství patřil Děčínu. Přesilovku využil JAN SMOLA a bylo opět vyrovnáno – 3:3. Začínalo se tak znovu od začátku. Medvědi pak čelili přesilovce Letců, ti ji však nevyužili a nadále tak na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav. Osm minut před koncem třetí třetiny využil přesilovou hru JIŘÍ HOZÁK, který tak opět dal svému celku vedení – 4:3. Půl minuty před koncem třetí části hry bylo zase vyrovnáno. Posily z Chomutova zařídily vyrovnání. ROMAN CHLOUBA prostřelil domácího brankáře a vynutil tak Medvědům nastavenou hrací dobu. Asistovali mu pirátští parťáci Ferbas s Chrpou. Prodloužení pak patřilo Letňanům, v jeho poslední minutě zařídil bonusový bod navíc ALEŠ PŮLPÁN – 5:4.

HC Letci Letňany – HC Děčín 5:4 po prodloužení (2:0, 1:2, 1:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Půlpán (Hanuš, Hozák), 10. Kastner (Řepík, Kellerstein), 37. Kellerstein (Kastner, Lokajíček), 52. Hozák (Lokajíček, Kellerstein), 65. Půlpán (Arnošt, Pejchal) – 26. Zajan (Faigl, Sýkora), 32. Fojt (Smola, Volráb), 44. Smola (Chrpa, Chlouba), 60. Chlouba (Ferbas, Chrpa)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, D. Kučera, Gottfried, Žižka, Ferbas, Stuchlý, Tůma – Kostourek, O. Sýkora, Chlouba, Faigl (A), K. Horák, Smola, Zajan (A), Fojt, Volráb (C), Chrpa

Vendula Zdražilová, HC Děčín