Hned na začátku zápasu měly oba celky po jedné šanci. Nejprve střílel Adam Janoušek a jeho pokus jen těsně minul hostující branku. Na druhé straně se pak do podobné šance dostal Jakub Muška, i jeho nebezpečný projektil skončil mimo. V páté minutě hry udeřili hosté a šli do vedení, když se před Lavingerem prosadil JAROSLAV MOUČKA – 0:1. Netrvalo dlouho a hosté vedli 2:0. VOJTĚCH HAVLAS se prosadil těsně před děčínskou brankou a navýšil náskok Dvora Králové. A během další chvilky se potřetí musel Lavinger ohlížet za sebe. To po střele MICHALA PETIRY – 0:3. Ve čtrnácté minutě dorážel puk u tyče Jiří Půhoný, ale Lavinger si místo utěsnil. Na druhé straně hned z úniku orazítkoval Daniel Volráb spojnici Brázdilovy svatyně. V závěru měli Medvědi možnost snížit v přesilové hře, ale využít ji nedokázali.

V sedmadvacáté minutě se nejprve před Brázdilem neprosadil Ondřej Sýkora, z rychlého protiútoku pak zakončil TOMÁŠ BLÁHA, jenž dal Dvoru čtyřbrankový náskok – 0:4. Tomáš Faigl se v polovině utkání dostal těsně před Brázdila, kterého z otočky bekhendem neprostřelil. Ve dvaatřicáté minutě už se poprvé z gólu radovali Medvědi. Přesilovou hru střelou zblízka využil ONDŘEJ SÝKORA – 1:4. O chvíli později ale využili přesilovou hru také hosté, když se svižnou ranou prosadil MARTIN FRANC. Dvůr tak měl opět náskok o čtyři góly zpátky – 1:5. Tři minuty před koncem prostřední části hry mířil přesně mezi tyče VOJTĚCH HAVLAS a s domácímu to už vůbec dobře nevypadalo – 1:6.

V pětačtyřicáté minutě obkroužil branku hostů Pavel Zajan, poté se dostal tváří v tvář Brázdilovi, ale jeho svižný pokus skončil jen na jeho levém betonu. Na druhé straně pak pálil Jakub Luštinec, ale proti němu semafor vytasil Lukáš Lavinger. Dvorští nadále velmi dobře kombinovali a několikrát ohrozili Lavingera, další jejich pokusy ale v jeho síti neskončily. V pětapadesáté minutě ale ještě musel Lavinger lovit puk ze své sítě. JAKUB LUŠTINEC ho překonal a později se ukázalo, že jeho gól byl tím posledním v tomto duelu – 1:7.

HC Děčín – HC RODOS Dvůr Králové 1:7 (0:3, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Sýkora – 5. Moučka (Ježek, Půhoný), 6. Havlas (Valašek, Luštinec), 7. Petira (Půhoný, Ježek), 27. Bláha (Procházka, Petira), 34. Franc (Luštinec, Havlas), 37. Havlas (Luštinec, Vácha), 55. Luštinec (Havlas)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, Stuchlý, Mareš, Damašek, Černohorský, Kaltenböck, Arnold – J. Tůma, Fojt, Sýkora – Šeliga, Zajan (A), Gottfried – Faigl (A), Janoušek, Volráb (C) – Horák

Vendula Zdražilová, HC Děčín