Od úvodních minut se hrál útočný hokej, oba celky se postupně dostávaly do šancí. V sedmé minutě se pak už měnilo skóre, a sice na straně Vlků. Ty poslal do vedení střelou zblízka MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ a Vlci měli navrch – 0:1. V jedenácté minutě ale mohlo být vyrovnáno, pokus Medvědů ale jen orazítkoval spojnici jablonecké klece. Během chvilky už se znovu vlnila síť za zády Lavingera, střelu TOMÁŠE FOLDY z pravé strany neměl pod kontrolou a znovu lovil puk za sebou – 0:2. V závěru prvního dějství zachránila Medvědy tyč, Nevyhoštěný mířil na odkrytou branku, ale trefil jen její konstrukci.

Na začátku druhé třetiny se hosté utrhli a díky trefě TOMÁŠE FOLDY měli tříbrankový náskok. Hostující útočník tak měl hodně brzy zaděláno na třígólový večer. Medvědi se pak několikrát dostali do zakončení, ale jejich pokusy nebyly pro Jakuba Jelínka tolik nebezpečné. Ten tak stále držel nulu na svém kontě. Medvědi se neustále snažili, ale souhra se jim nedařila, jak by si představovali a hosté své slibné vedení bez větších problémů bránili. Děčín měl k dispozici přesilovou hru, ale v ní se nedostal k pořádné střele, která by znamenala snížení. Nakonec i ve druhé třetině neskórovali a na gól tak stále čekali.

V úvodu třetí třetiny dohrával Děčín svou přesilovou hru, kterou přerušila siréna, ale opět ji využít nedokázal. Hosté se tak ubránili a o vedení o tři góly tak nepřišli. Ve čtyřiačtyřicáté minutě ujel ve vlastním oslabení Daniel Volráb, který trefil beton Jelínka. Puk pak zůstal nehlídán u brankoviště, ale dojíždějící spoluhráč ho nestihl za čáru doklepnout. V šestačtyřicáté minutě udeřili znovu Vlci, MICHAL KAPIČKA se prosadil před děčínskou klecí a s Medvědy už bylo zle – 0:4. Vlci v závěru zápasu ještě přidali pátou trefu z hole MICHALA NEVYHOŠTĚNÉHO a zpečetili svou výhru. Pohodlně tak dokráčeli k zaslouženým třem bodům.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Nevyhoštěný (Folda), 13. Folda, 24. Folda (Nevyhoštěný), 46. Kapička (Abraham, Brokeš), 59. Nevyhoštěný (Folda)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Mareš, Stuchlý, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Janoušek, Horák, Fojt – Petráš, Faigl (A), Sýkora – Zajan (A), Smola, Volráb – Harkabus

Vendula Zdražilová, HC Děčín