Skóre se na děčínském zimním stadionu měnilo už na začátku druhé minuty hry. MATYÁŠ RENDLA dostal přihrávku do předbrankového prostoru a zblízka tak překonal Lukáše Lavingera – 0:1. V polovině utkání měli Děčínští velkou šanci, když se Dominik Šeliga dostal do samostatného úniku, ale proti hostujícímu gólmanovi neuspěl. O chvilku později si pak stejně počínal také Ivan Dunchenka. V závěru prvního dějství měli Medvědi výhodu přesilové hry, vyrovnat se jim ale nepovedlo. Buldoci tak stále drželi své čisté konto. Stejnou možnost ještě měli i hosté, ale také se neprosadili. Nicméně do kabin se jim šlo lépe než Děčínu, protože drželi stále jednobrankový náskok.

Hráči Děčína se snažili o vyrovnání, dokonce měli další přesilovou hru, ale opět ji nedokázali využít. Buldoci tak stále drželi těsné vedení. V sedmadvacáté minutě už se to Děčínu povedlo a bylo srovnáno. Ránu od modré čáry vyslal PATRIK BALCAR a nedal Novotnému vůbec žádnou šanci – 1:1. V brance Řisut tak vymetl všechny pavučiny. Ve dvaatřicáté minutě šel do úniku v rychlém protiútoku Dominik Šeliga, Luboš Novotný však jeho střelu vystihl a kotouč za svá záda nepustil. Pět minut před koncem prostřední části hry udeřili Medvědi a šli poprvé do vedení. ADAM JANOUŠEK zblízka prostřelil Novotného a bylo to 2:1. Poté se už skóre neměnilo a po druhé třetině na tom byli zase lépe domácí hráči.

Hned ve čtyřiačtyřicáté minutě se měnilo skóre a znovu na straně Medvědů. Ty do dvoubrankového náskoku poslal TOMÁŠ FAIGL, který zužitkoval pas od Daniela Volrába a střelou po zemi z prostoru mezi kruhy prostřelil Pánka – 3:1. V polovině třetí periody se Děčínští ubránili v oslabení a stále měli dvougólový náskok. Hosté se snažili o kontaktní branku, ta však zatím nepřicházela. Místo toho pak přišel přesilovkový gól Děčína, ONDŘEJ SÝKORA navýšil náskok a Medvědi tak kráčeli ke třetí výhře v přípravě – 4:1. Do konce už se skóre ani na jedené straně neměnilo a Děčínští tak poslední přípravný zápas dovedli do vítězného konce.

HC Děčín – HC Řisuty 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Balcar (Janoušek, Volráb), 35. Janoušek (Faigl, Balcar), 44. Faigl (Volráb, Balcar), 54. Sýkora (Volráb, Balcar) – 2. Rendla (Zich)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Arnold, Balcar, Loukota, Gottfried, Stuchlý, V. Tůma, Damašek – Hruška, Sýkora, Faigl – Harkabus, Šeliga, Zajan – Fojt, J. Tůma, Janoušek – Volráb (C)

Vendula Zdražilová, HC Děčín