Rubriky
Sport Zprávy

Letci potvrdili lídra tabulky, Děčín porazili 4:1

Na led prvního celku tabulky, a sice do pražských Letňan, zavítali ve středu hokejisté Děčína. Tam sice drželi nerozhodný stav, ovšem domácí strhli vedení na svou stranu a přidali další dva góly. Výhrou 4:1 tak získali další tři body do tabulky, Medvědi naopak odešli opět s prázdnou.

V sedmé minutě přišla první vážnější akce zápasu a v ní se ocitli Medvědi. Od modré čáry střílel Jan Kaltenböck, jeho pokus nebyl sice moc nebezpečný, nakonec ale skončil na tyči Kopřivovy branky. Hráči Letňan se pak postupně dostávali do většího tempa a i oni předvedli akce, které byly před Sklíbou nebezpečné. Po třinácti minutách mohl otevřít skóre zápasu Erik Mareš, jenž svižnou střelou mezi kruhy ostře vypálil, ale Kopřiva vytasil bravurní zákrok. O dvě minuty později se pak už poprvé měnilo skóre. Do vedení šly Letňany zásluhou pohotové trefy KRYŠTOFA PEJCHALA – 1:0. Z vedení se ale Letci příliš dlouho neradovali, Děčín dokázal najít za necelé tři minuty odpověď a bylo vyrovnáno. DOMINIK ŠELIGA předvedl samostatný únik, který zakončil bekhendovou střelou pod víko Kopřivovy branky – 1:1.

Začátek druhé třetiny přinesl hned šanci Děčína, v ní ale neuspěl Daniel Volráb. Následovala střela Jana Hlaváče, někdejší reprezentant ale svou střelu poslal jen vedle děčínské klece. Letňany měly herní převahu, ale děčínského brankáře nepřekonaly. A neměnilo se skóre ani ve velké šanci Děčína, kdy jeden z beků Letňan zastavil puk a nebezpeční před Kopřivou tak odvrátil. Ve třiatřicáté minutě vystřelil z prostoru mezi kruhy Hrala, ale znovu se předvedl gólman Medvědů. V devětatřicáté minutě strhl vedení na stranu Letců DOMINIK ARNOŠT a domácí znovu vedli – 2:1.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě se už Medvědi radovali z vyrovnání v přesilové hře. Ovšem gól to nakonec nebyl. Po střele Jana Tůmy skončil puk na horní tyčce a od ní se odrazil na brankovou čáru a ven. Domácí si tedy oddychli a nadále drželi svůj těsný náskok. O tři minuty poté pak udeřili domácí a měli dvoubrankový náskok. LUKÁŠ KASTNER prostřelil Sklíbu a dal Letcům klid na hokejky – 3:1. V pětapadesáté minutě se ve vlastním oslabení dostal do velké šance Hozák, Sklíba ho však vychytal a udržel ještě děčínské naděje. Ty ale definitivně zmařil JAN HLAVÁČ, jenž po ubráněném oslabení překonal Sklíbu a Letňany vedly o tři góly – 4:1. To mohl navýšit Hozák, který jel trestné střílení, ale na Sklíbu si nepřišel. Nemusel ale litovat, Letňany své bezpečné vedení nakonec uhájily až do konce a upevnili si první příčku tabulky.

HC Letci Letňany – HC Děčín 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. K. Pejchal (Fiala, Poul), 39. Arnošt (Pohl, Wojnar), 47. Kastner (Hozák), 56. Hlaváč (Fiala, Hrala) – 18. Šeliga (Stuchlý)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Lavinger) – Arnold, Mareš, Loukota, Stuchlý, Kaltenböck, Černohorský, V. Tůma – Sýkora, Šeliga, Fojt – Zajan (A), Janoušek, J. Tůma – Volráb (C), Petráš, Faigl (A) – Hruška

Vendula Zdražilová, HC Děčín