Hned na začátku první třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, Děčín se však ubránil a přečkal ji bez úhony. Hráči Dvora ale měli po chvilce hned velkou šanci, kdy jel na Lavingera Dvořák, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče. Ve třinácté minutě se pak už skóre měnilo. Tentokráte měli početní výhodu zase Medvědi a ti ji už využít dokázali. Daniel Volráb našel přesným pasem TOMÁŠE FAIGLA, který svůj pokuse přetavil ve vedoucí gól – 0:1. Domácí hráči se snažili do konce prvního dějství srovnat, ale nepovedlo se jim to. Lavinger udržel nulu na svém kontě a do konce už se nic nestalo. Poprvé se tak do kabin šlo lépe Medvědům, kteří v zádech měli těsný náskok.

Medvědi pokračovali v útočné hře a snažili se své vedení navýšit. Obrana Dvora ale byla proti a držela naděje na vyrovnání. Jiří Půhoný se v polovině zápasu hnal po křídle směrem k brance Děčína, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. A nesrovnal ani Ježek, jehož pokus vykryl Lukáš Lavinger. V jednatřicáté minutě byl vyloučen Patrik Balcar a hráči RODOSU dostali další možnost, jak se dostat k jejich prvnímu gólu. Děčínští však další oslabení ustáli a dále drželi jednobrankový náskok. V závěru pak naopak hráli o jednoho muže v poli více děčínští Medvědi, i oni ale gólmana soupeře nepřekonali.

V průběhu třetí třetiny se domácí snažili o vyrovnání, naopak Medvědi se snažili těsný náskok uhájit. I po nebezpečném zakončení Tondra od modré čáry, které dokonale pokryl Lukáš Lavinger. Ovšem v šestapadesáté minutě už se domácím povedlo vyrovnat, když brankáře Děčína překonal JIŘÍ PŮHONÝ – 1:1. No a za necelé dvě minuty pak dílo dokonal MILAN VALÁŠEK, který strhl vedení na stranu Dvoru a obrat byl na světě – 2:1. Medvědi se pak pokusili o hru bez brankáře, srovnat se jim ale nepovedlo. Ze Dvora tak odjeli s prázdnou.

HC RODOS Dvůr Králové – HC Děčín 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 56. Půhoný (Moučka, Dušek), 58. Valášek (Luštinec) – 13. Faigl (Volráb, Mareš)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, Arnold, Mareš, Damašek, Stuchlý, V. Tůma – Horák, Smola, Fojt – Sýkora, Faigl (A), Zajan (A) – Harkabus, J. Tůma, Gottfried – Volráb (C), Janoušek

Zdroj: HC Děčín