Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Ukradl nadační pokladničku
Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 41letý recidivista, který je podezřelý, že loni v září využil v děčínské prodejně nestřeženého okamžiku a z okraje prodejního pultu odcizil plastovou nadační pokladničku s drobnými kovovými mincemi. Přestože způsobil škodu jen pár set korun, s ohledem na jeho trestní minulost byl případ kvalifikován jako trestný čin, za který by mohl jít v krajním případě až na tři roky do vězení.

 

Vykradený dům
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Dolním Podluží  vloupal do domu, odkud odcizil elektrocentrálu, dva křovinořezy, bourací kladivo, notebook a další věci, jejichž celkovou hodnotu majitel vyčíslil na téměř sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříletý trest odnětí svobody.

 

Z auta zmizel katalyzátor
Až dvouleté vězení hrozí neznámému pachateli, který ve Varnsdorfu odcizil ze zaparkovaného vozidla katalyzátor. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu, kterou zloděj na autě způsobil, na více jak osmatřicet tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

2. srpna 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence