Rubriky
Zprávy

Oprava povrchů na Teplické směrem na Bynov a úprava křižovatky se Saskou ulicí

Ředitelství silnic a dálnic zahájí v pondělí 9. 8. 2021 opravu povrchů Teplické ulice směrem na Bynov. Vedení města proto ve čtvrtek 5.8. svolalo jednání kvůli této plánované opravě, která bude probíhat v úseku od ulice Na Hrázi směrem na Bynov. Práce je nutné zkoordinovat s probíhající stavbou úpravy křižovatky Teplická x Saská. Jednání se zúčastnili zástupci ŘSD, společnosti ČEZ, firmy Sam silnice a mosty a dopravní inženýři.

„Na koordinačním jednání jsme byli informováni o postupu prací a domluvili jsme se na koordinaci tak, aby byl průjezd města v rámci možností zachován. Bohužel na Teplické ulici budeme muset nějakou dobu strpět provoz řízený semafory. Jiné řešení ale zde není možné, proto prosím občany o trpělivost a pochopení této situace. Chápu rozhořčení řidičů i cestujících veřejnou dopravou nad komplikovanou dopravní situací ve městě, těch omezení se nám sešlo opravdu hodně a kdybychom se nesnažili akce koordinovat, průjezdnost města by byla ještě náročnější,“ vysvětlil primátor města Jiří Anděl.

Úprava křižovatky Teplická x Saská
V současné době je provoz v křižovatce obousměrný bez semaforů. Stavba byla pozastavena do doby, než bude vyřešeno přeložení VN kabelu společnosti ČEZ. Práce na přeložce kabelu začnou 25.8. a budou probíhat maximálně do konce září 2021. Po celou dobu těchto prací bude křižovatka průjezdná obousměrně jako dosud. Po realizaci přeložky zahájí firma SaM silnice a mosty Děčín dokončovací práce na úpravě křižovatky. Provoz bude nutné řídit semafory, a to cca 1 měsíc.

Oprava povrchů ul. Teplická v úseku od křižovatky s ulicí Na Hrázi ve směru na Bynov po křižovatku s ulicí Rudolfova
Ředitelství silnic a dálnic zahájí v pondělí 9.8.2021 opravu povrchu Teplické ulice, který je v nevyhovujícím stavu. Práce budou probíhat po úsecích za částečné uzavírky, kdy bude provoz na komunikaci řízen semafory. Začne se úsekem od křižovatky s ulicí Na Hrázi po křižovatku s ulici Na Hranicích (Netex), dále budou práce probíhat částí od křižovatky Na Hranicích ke křižovatce s ulicí Rudolfova. Akce by měla být dokončena 15.10.2021

Zdroj: Magistrát města Děčín