Medvědi mají za sebou zatím tři přátelská klání. V tom prvním se na domácím ledě utkali s Letňany a první zápas jim nevyšel. Od Pražanů inkasovali sedm branek a sami ani jednu nevsítili. Prohru odčinit mohli v Bílině, kde prahli po výhře nad Draky. Nakonec po velké bitvě prohráli 3:5, když oba góly Bíliny dělilo pouhých pět vteřin. Na ty už Medvědi nedokázali odpovědět a stále tak čekali na výhru. Ta přišla v dalším domácím utkání, kdy Děčín na svém ledě přivítal chomutovské Piráty. V nich Děčín vedl 1:0, Piráti však srovnali a ve třetí třetině otočili skóre na svou stranu a vedli 2:1. Ovšem Jan Chovanec v závěru srovnal a následně pak vítěznou branku přidal Pavel Gottfried a zrodila se první výhra v přípravném období. V Mostě by tak děčínští hráči chtěli přidat další, ale nečeká je nic lehkého.

Mostečtí Lvi totiž mají za sebou už pět utkání a jsou tak ve větším herním tempu. První přípravný zápas odehráli už na konci července, a sice na ledě prvoligového celku Sokolova, který vyhrál 4:0. Poté na svém ledě Most změřil síly s dalším týmem z Chance ligy, a sice s Ústím nad Labem, který bylo taktéž úspěšné a bralo výhru 4:2. Následovaly tři zápasy po sobě, které Most zvládl a pokaždé vyhrál, dokonce i nad prvoligovou Kadaní, tu přetlačil poměrem 4:3. 9:2 pak Most porazil Kobru Praha a naposledy vyhrál nad Bílinou 10:1. Dnes si Lvi chtějí pochutnat i na Medvědech, uvidíme, jak zápas v derby dopadne.

V uplynulé sezóně vlivem odkládání zápasů kvůli covidu Most nesehrál ani jeden zápas, s Děčínem se utkal pouze v přípravě a dvakrát s ním vyhrál. Nejprve v Děčíně 8:4, doma pak 8:3. Medvědi tak svému soupeři mají co vracet.

Utkání na mosteckém zimním stadionu začíná v úterý 24. 8. 2021 v 18. hodin.

Vendula Zdražilová, HC Děčín