První přípravný duel pro hokejisty Děčína nevyzněl vůbec dobře. Na svém ledě přivítali navrátilce z Letňan. A Letci byli nad síly Medvědů, když na děčínském ledě zvítězili 7:0. Děčínští nevsítili ani gól a v dalším duelu budou chtít své zaváhání napravit. V uplynulé sezóně, kdy Děčín stihl odehrát čtyři zápasy, než byla sezóna předčasně ukončena, došlo i na souboj s Bílinskými Draky. Na konci září je Medvědi porazili 6:3. A úspěšní by rádi byli i po závěrečné siréně na zimním stadionu v Bílině, aby si připsali první úspěch v rámci přípravného období.

Pro Bílinu to bude vůbec první zápas na prahu nové sezóny. Poprvé hokejisté Bíliny vyjeli na ledovou plochu minulý týden v pondělí a až v souboji s Medvědy zahájí zápasový režim. A jelikož po poslední prohře mají děčínským hráčům co vracet, budou ve svém teritoriu chtít uspět. Kdo se bude radovat v severočeském derby z výhry, napoví až samotný zápas.

Jak už bylo zmíněno, v loňské sezóně došlo pouze na jeden souboj, ve kterém Děčín vyhrál na svém ledě 6:3. V předchozí sezóně došlo hned na pět zápasů. A lépe jsou na tom Medvědi, kteří zvítězili čtyřikrát, Bílina pak dokázala Děčín porazit jednou. Má tak svému soupeři co oplácet.

Utkání na bílinském zimním stadionu začíná v úterý 17. 8. 2021 v 18. hodin.

Vendula Zdražilová, HC Děčín