Rubriky
Zprávy

Vedení města vyjednalo odstranění semaforů z Teplické ulice

Semafory, které zdržovaly dopravu na Teplické ulici u odbočky na Bělou, byly ve středu 21. července odstraněny. Práce na úpravě křižovatky Teplická/Saská jsou totiž již několik týdnů pozastaveny kvůli technickým problémům, zhotovitel na místě ale semafory i tak ponechal. S tím vedení města nesouhlasilo. Nakonec se podařilo odstranění semaforů vyjednat.

„Uvědomujeme si, že jakékoliv dopravní omezení je pro řidiče nepříjemné. Proto jsme se intenzivně snažili tyto semafory odstranit. Vím, že to trvalo dlouho, ale šlo opravdu o velmi náročný proces. Bylo třeba jednat s celou řadou subjektů, administrativně to bylo velmi složité, proto jsem rád, že se nám to nakonec podařilo. Zároveň se všem řidičům omlouvám, že to trvalo tak dlouho, ale skutečně nebylo v našich silách celý proces více urychlit,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák a dodává: „Bohužel se termín dokončení úpravy křižovatky prodloužil, a to kvůli problémům s přeložením kabelu VN společnosti ČEZ. V současné době se podle harmonogramu měla upravovat druhá polovina ulice Saská směrem do Bělé. Kvůli rozšíření komunikace se musejí všechny inženýrské sítě v tomto prostoru buď vymístit, nebo ochránit tak, aby nedošlo k jejich poškození nově vzniklým provozem,“ dodává s tím, že pro město bylo nepřípustné, aby provoz na místě řídily semafory i v době, kdy se na křižovatce nepracuje.

Spolu s náměstkem primátora pro dopravu Jiřím Asterem jednal Tomáš Brčák se zástupci ČEZu a také se zhotovitelem, tedy firmy SaM silnice a mosty Děčín. Jednalo se i s investorem (Ústecký kraj) či policií.

Díky úpravě křižovatky zanikne ostrý úhel napojení obou silnic a křižovatka bude bezpečnější a přehlednější nejen pro řidiče, ale i pro chodce. Na pozemku u křižovatky stál v minulosti secesní dům. Ten město v roce 2016 odkoupilo a o rok později nechalo zbourat právě proto, aby zde mohla být provedena úprava nepřehledné křižovatky.

Zdroj: Magistrát města Děčín