Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Řídili opilí
Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 31letému řidiči, který byl před dvěma týdny zastaven v Krásné Lípě. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes 1,5 promile alkoholu, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až roční vězení.

Stejný trest hrozí i 56letému muži, který byl před týdnem kontrolován rovněž v Krásné lípě. Také on měl v dechu jeden a půl promile alkoholu a už si převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vykradené auto
Z trestného činu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Děčíně po násilném překonání vstupní brány vnikl na pozemek, kde z nezamčeného motorového vozidla odcizil panel autorádia s navigací, dále odcizil všechna kola z lehkých slitin a přibral i akumulátor. Celková škoda byla vyčíslena na více jak třicet tisíc korun, po zloději i odcizených věcech nyní policisté pátrají.

Odcizené nářadí
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který se v Krásném Buku vloupal do rekreačního objektu. Odnesl si dvě motorové pily a křovinořez, předběžně byla škoda vyčíslena na dvacet tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

22. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence