Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Chtěl ujet policejní hlídce
Z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn 26letý muž, kterého před několika dny stavěla v Rumburku policejní hlídka.

Muž nedbal výzev k zastavení vozidla a policistům ujížděl směrem na Dolní Podluží, kde narazil do domu. Sedl si za volant, i když  má uložen roční zákaz řízení, navíc policisté ve vozidle našli dva sáčky s pervitinem. Nebylo to poprvé, kdy se muž dostal kvůli drogám do křížku se zákonem, proto vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Odcizená pumpa
Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který ve Velkém Šenově vnikl do areálu, kde z  plechového kontejneru ukradl přečerpávací pumpu na olej. Škoda byla vyčíslena na více jak tři tisíce korun, pachateli hrozí za zločin krádeže spáchaný v době nouzového stavu až osmileté vězení.

Krádež věcí z aut
Hned tři auta se stala minulý týden terčem neznámého zloděje. V Jílovém odcizil ze zaparkovaného auta všechna kola z lehkých slitin, z dalšího vozidla ukradl autorádio a z třetího zmizely doklady, navíc uvnitř utrhl zpětné zrcátko. Celková škoda, kterou pachatel krádeží a poškozením aut způsobil, bude nejméně padesát tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci.

15. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence