Rubriky
Zprávy

Město Děčín spustilo nový webový portál Daruj věc – radost za odvoz

Lidé v Děčíně mohou prostřednictvím nového portálu města „Daruj věc – radost za odvoz“ darovat zdarma funkční věci, které by jinak vyhodili. Nová služba nahrazuje portál Nevyhazujto.cz, jehož zkušební provoz byl ukončen koncem ledna letošního roku. Proto si město zřídilo vlastní portál svépomocí. Portál najdete na adrese: daruj.mmdecin.cz.

„Věci na novém portálu si lidé darují mezi sebou zdarma pouze za odvoz. Nemusí tedy skončit někde ve sběrném dvoře nebo na skládce. Nejen, že poslouží ještě někomu jinému, zároveň se touto službou Děčín přidá k městům, které jednoduchým způsobem pomáhají svým občanům předcházet vzniku odpadu. Dáváme věci druhou šanci,“ říká náměstkyně primátora Anna Lehká.

Darovat radost za odvoz je velmi snadné. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, není potřeba žádná registrace. Důležité je uvést adresu, kterou si systém sám vyplní podle polohy. Adresa je pak na portálu pro lepší orientaci zobrazena na mapě. Vkládat inzeráty můžete snadno i z mobilního telefonu, a to včetně fotografie dané věci.

Pokud máte o nějakou věc zájem, kontaktujete majitele přes odkaz přímo u inzerátu. Uvedete své jméno, e-mail, případně telefon, a pak už se jen domluvíte, kdy si danou věc přijedete vyzvednout.

Nabízet lze běžné věci jako je např. nábytek, oblečení, knížky, věci do domácnosti. Jedinou podmínkou je, aby nabízená věc byla opravdu zdarma – za odvoz.

Zdroj: Magistrát města Děčín