Rubriky
Zprávy

Výzva města: Autovraky nahlaste městské policii

S autovraky v ulicích se dlouhodobě potýká nejen Děčín, ale i další větší města v Česku. Jejich odstraňování se v našem městě dlouhodobě věnuje městská policie, autovraky totiž zabírají parkovací místa a mohou mít negativní vliv na životní prostředí v případě, že z nich třeba unikají kapaliny. Vedení města proto vyzývá obyvatele, aby autovraky strážníkům hlásili.

 „Díky novele silničního zákona je nyní možné vraky dražit, tak to dělají například v Bohumíně. Naše městská policie se samozřejmě nejprve snaží majitele vystopovat a sjednat s ním nápravu. Pokud se to nepodaří, mohli bychom začít k dražbám také přistupovat. Odstranění autovraků z ulic je nejlevnější řešení, jak zvýšit v našem městě počet parkovacích míst,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák.

Ve většině případů se městské policii podaří s majitelem vraku bez větších problémů dohodnout. Ročně řeší desítky takových případů.

„Větší problém je dopátrat se, kde majitelé bydlí. Trvalé bydliště mají například v Děčíně, ale reálně bydlí v jiném městě. Pak se odstranění takového vozidla samozřejmě protáhne na delší dobu,“ říká ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Autovrak můžete poznat například podle toho, že má prázdná kola, chybějící registrační značku či další poškození, třeba rozbité sklo. Nově je nyní bráno jako autovrak každé vozidlo, které parkuje a nemá platnou technickou kontrolu.

Lidé mohou hlásit autovraky na číslo 156 nebo poslat e-mail na policie@mmdecin.cz

Zdroj: Magistrát města Děčín