Rubriky
Kultura Zprávy

Co podniknout v únoru? Doma se rozhodně nudit nebudete!

Zoologická zahrada – tradiční masopustní veselí nahradí on-line soutěž v pečení masopustní koblihy o zajímavé ceny

Zoo všechny zúčastněné vyzývá, aby se pustili do výroby masopustních koblih. Pravidla jsou jednoduchá.

Stačí zdokumentovat proces přípravy této tradiční pochutiny. Z fotek nebo videa (případně jiného zpracování – prezentace, komiks,…) ale musí být patrné, že jde opravdu o domácí výrobu.

Porota v zoo bude hodnotit nejen konečný výsledek, ale také originalitu zpracování.

Soutěž bude probíhat od 6. do 16. února, dokumentaci bude možné zaslat do 20. února na e-mail: media@zoodecin.cz (max. velikost přílohy 10 MB), větší soubory pak přes www.uschovna.cz.

Pro vítěze připravila zoo hodnotné ceny v podobě permanentních, rodinných či jednorázových vstupenek do zoo, triček s medvědem Brunem, nákrčníků, nicknack kelímků, pexes a dalších drobností.

Výsledky soutěže budou zveřejněny 23. 2. na stránkách www.zoodecin.cz.

Pivovar Nomád – Sněhulákiáda, aneb soutěž o nejhezčího vyrobeného, nebo nakresleného sněhuláka o zajímavé ceny

První kategorie – nakreslit sněhuláka formát A4 ve dvojici – dítě dospělý, sourozenci, pár. Odměna za snahu je 0,5L lahev Sněhulajda, 18° Weizenbock IPA chmelená za studena, pro menšího účastníka odměna od partnerů soutěže.

Druhá kategorie – vytvořit sněhuláka (který vydrží do vyhlášení výherců v sobotu 13.2.2021) svépomocí . Materiál není rozhodující, invence ano.

Odměna za čas strávený výrobou pro staršího z dvojice litrová pet lahev Sněhulajdy, pro menšího z dvojice tvůrců pak odměna od partnerů soutěže.

Sněhuláky lze dopravit do pivnice Pivovaru Nomád do pátku 12.2.2021 do 18:00.

Vyhodnocení soutěže proběhne v sobotu 13.2.2021 při akci Otužilý Valentýn, kterou pořádá Pivovar Nomád ve spolupráci s děčínskými otužilci.

Nejhezčí kreslený sněhulák – cena pro staršího autora sněhuláka je dárkový set Nomád (dvě litrové lahve pet, sklenice Nomád), mladší tvůrce dostane odměnu od partnerů akce

Nejhezčí vytvořený sněhulák – 30L sud piva 11° světlý ležák Děčíňák, menší autor obdrží odměny od partnerů akce.

Více informací

Partneři akce: Valdemar Grešík – byliny, čaje, koření, bylinné kapky a bonbóny, Jordan – originální čokoládové bonbony z Děčína, Děčínští Ledo-Borci

Zámek Děčín – valentýnské kamínky 14. února

Na nádvoří děčínského zámku (a za pěkného počasí i v celých jižních zahradách) budou ukryté malované kameny. Vytvořte si i vy svůj valentýnský kamínek a přijďte ho vyměnit za jiný. Akce bude probíhat od 13.00 do 17.00 hodin.

Zdroj: idecin.cz