Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Na Sněžník pojede více autobusových spojů

Město Děčín objedná od Dopravního podniku města zkušebně na dva víkendy další autobusový spoj na Sněžník. Poprvé vyjede nový spoj o víkendu 13. a 14. února, poté o týden později 20. a 21. února. Město se tak snaží podpořit využití běžkařských stop a zároveň i pobyt lidí na čerstvém vzduchu.

„Podařilo se mi domluvit s naším dopravním podnikem další nepravidelný spoj, který možnost stávajícího víkendového spojení na Sněžník zejména pro běžkaře dále doplní a zajistí tak nově tříhodinové intervaly mezi jednotlivými spoji. Tři hodiny jsou ideální čas na absolvování běžkařského okruhu. Autobus bude jezdit zatím zkušebně dva následující víkendy, následně vyhodnotíme zájem a rozhodneme se, zda v této službě při dostatku sněhu pokračovat,“ řekl Martin Pošta, náměstek primátora.

Nový spoj tedy vyjede z Děčína autobusového nádraží v 11:40 hodin, zastaví ještě u hlavního vlakového nádraží (tyto dvě nástupní stanice jsou vhodné zejména díky možnosti parkování a napojení na vlak a další spoje) a poté na rozdíl od pravidelných spojů až na zastávce Sněžník – rest. Hraničář a konečné Jílové – Sněžník. Zpět pojede autobus ve 12,40 hodin. Cena jízdného bude stejná jako u DÚK, tedy 30 Kč dospělí, 7 Kč děti, 10 Kč pes. Za běžky se nepřiplácí. Jedná se o mimořádnou dopravu, proto zde časové jízdenky neplatí. Jízdné lze hradit hotově nebo kartou při nástupu.

„Věřím, že zkrácením intervalu mezi jednotlivými spoji by se také mohla zlepšit obsazenost autobusů DÚK. Vzhledem k epidemiologické situaci doporučuji cestujícím, aby používali respirátor. Pokud se někteří rozhodnou využít autobus místo auta, ušetří si starost s parkováním a pomohou zlepšit aktuální velmi složitou situaci s parkováním na Sněžníku,“ doplnil Martin Pošta.

Jizdni rad Sneznik

Zdroj: Magistrát města Děčín