Rubriky
Zprávy

Děčín vyhlásil zakázky za 450 milionů korun na údržbu města

Děčín hledá nové dodavatele, kteří budou na území města zajišťovat nakládání s odpady, sběrný dvůr, údržbu komunikací a zeleně v následujících letech.

Vyhlášení nadlimitních veřejných zakázek na služby související s údržbou města v celkové předpokládané hodnotě 450 milionů korun bez DPH schválila rada města. Konkrétně se jedná o tyto služby: nakládání s odpady, sběrný dvůr, údržbu komunikací a údržbu zeleně. Stávajícímu dodavateli, tedy firmě Marius Pedersen, bude končit smlouva.

Kromě nakládání s odpady (4 roky), zakázky na sběrný dvůr (3 roky) a údržbu komunikací (5 let) bude vyhlášena veřejná zakázka na údržbu zeleně s plněním na tři roky obsahující pouze údržbu travnatých ploch ve městě, která je rozdělena na menších 13 částí.

„Smyslem je umožnit většímu počtu potenciálních zhotovitelů se o zakázku ucházet,“ uvedla náměstkyně primátora pro rozvoj města Anna Lehká.

Kromě několika částí na údržbu zeleně, které budou soutěženy jako zakázky malého rozsahu a budou hodnoceny pouze dle nabídkové ceny, jsou ve všech ostatních zakázkách stanovena i další dílčí hodnotící kritéria – např. zaměstnání osob se ztíženým přístupem na trh práce, zapojení sociálního podniku, využití eko vozidel apod.

Podmínky na zakázky obsahují řadu nových specifikací. Svoz odpadů by měly monitorovat GPS na autech, nádoby na odpady by měly být do půl roku vybaveny čipem.

Veškeré informace k zakázkám jsou zveřejněny na portálu veřejných zakázek E-ZAK https://zakazky.mmdecin.cz/

Zdroj: Magistrát města Děčín