Rubriky
Sport Zprávy

Dnes znovu proti Brnu

Jen čtyři dny po utkání v Brně se Válečníci potkají se svěřenci trenéra Lubomíra Růžičky znovu, tentokrát v dohrávce utkání 3. kola. Původně se měl duel konat 19. září, ale kvůli koronavirové nákaze v obou týmech byl odložen.

Sobotní zápas v Brně skončil výhrou domácích 94:87, ale zdánlivě pohodová výhra domácích se zrodila až v posledních dvou minutách, kdy Děčínu postupně odcházeli na lavičku vyfaulovaní hráči. Brno házelo 40 trestných hodů, z nichž 29 proměnilo a díky tomu vyhrálo. Tato výhra byla pro domácí sedmá z deseti odehraných střetnutí a díky tomu se stále drží na skvělé třetí příčce. Naopak Děčín zapsal sedmou prohru z 12 duelů, ale zdá se, že Válečníci se začínají dostávat do formy a lepší se zápas od zápasu.

Brno s několika reprezentanty na své soupisce se spoléhá především na čtveřici Půlpán (nejvytíženější hráč týmu), Puršl (ten proti Děčínu zaznamenal pouhé 3 body), Krakovič a Farský. Nejlepším střelcem se Puršl s průměrem 13,1 bodu na utkání a více než 8 doskoky, za ním je Farský (13,0), následují Půlpán (12,2 bodu a 7,4 asistence), Georgiev (12,0) a Blake (10,5). Krakovič pak dává v průměru 9,0 bodu a doskakuje 5 míčů.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Další zápas hrajeme znovu s Brnem a chtěli bychom odehrát stejně dobré utkání jako na palubovce soupeře. Pokusíme se vylepšit naši obranu jeden na jednoho, abychom mohli pomýšlet na výhru.“
Pavel Grunt, pivot BK ARMEX Děčín: „Čeká nás druhé utkání s Brnem v jednom týdnu a myslím, že všichni víme, jak na ně. Musíme ztužit obranu a z toho těžit, jako se nám to víceméně dařilo při venkovním utkání. Mrzí mě, že budeme nadále hrát bez divácké kulisy. Bez diváků je basketbal v Děčíně o hodně chudší.“

Vzájemný zápas v zákl. části:
Basket Brno – BK ARMEX Děčín 94:87
Farský 25, Krakovič 14, Blake 14, Georgiev 13 – Šiška 22, Kroutil 18, Pomikálek 17.

Odkaz na live statistiky ZDE

Odkaz na live stream ZDE

Rozhodčí: Hruša Petr, Vošahlík Marek, Záruba Matěj

Komisař: Ringsmuth Zdeněk

Zdroj: BK Děčín