1. Jakube, jsi odchovanec Teplic, ale v mládeži jsi působil převážně v Ústí nad Labem. Tam jsi působil až do juniorky. Bylo to tím, že v Teplicích dlouho chyběl stadion?

V Teplicích jsem začínal s hokejem, kde jsem byl až do 3. třídy, následně jsem přestoupil do Ústí nad Labem. Teplický zimák stále ještě fungoval, takže to nebyl důvod mého odchodu.

2. V sezóně 2017-2018 jsi poprvé naskočil do týmu dospělých v Děčíně. Ve druhé lize jsi pak odehrál 19 zápasů. Byl to velký rozdíl?

Určitě to byl velký rozdíl. Oproti juniorskému hokeji byl rozdíl v seniorském hokeji hlavně v rychlosti hry i v silových soubojích.

3. V dresu Medvědů jsi strávil i následující dvě sezóny a stal ses pevnou oporou zadních řad. V poslední nedohrané sezóně jsi zapsal 12 kanadských bodů. Vypadá to, že ses v Děčíně zabydlel.

Už to tak vypadá (smích).

4. Samozřejmě i v letošní sezóně jsi v kádru děčínského týmu. Jenže liga se po čtyřech odehraných duelech zastavila stejně, jako na jaře. Věříš, že se ještě do konce roku bude hrát?

Do konce roku se obávám, že nám to neumožní, ale doufám v co nejbližší návrat na led, tak snad se to podaří.

5. Všichni dobře vědí, že pauza, která nevíme, jak bude dlouhá, určitě hráčům neprospěje, kor, když se nemůže trénovat na ledě. Jak se udržuješ v kondici? Máš nějaké speciální cvičení na doma?

Ráno jedu do práce, odpoledne z práce (smích). Každopádně volný čas se ale snažím vyplnit aktivní činností, v rámci možností. Žádná speciální cvičení nemám. Momentálně se snažím fyzicky udržovat.

6. Většina hokejistů má před zápasem své rituály. Máš nějaký svůj?

Žádný rituál nemám, ale předzápasová rozcvička, kdy si chodíme kopat, tak ta nesmí chybět.

7. Často bylo od hráčů Děčína slyšet, že je v kabině vždy dobrá nálada a je tu skvělá parta. Vnímáš to také tak?

Ano, to je pravda. O zábavu tam není nouze (smích).

8. Sportovci také mívají své vzory, díky nimž chtejí být stejní jako oni a které je motivují k lepším výkonům. Jsi na tom také tak?

Nikdy jsem neměl pouze jeden hráčský vzor. Je plno osobností, kterým věnuji svůj obdiv.

9. Máš nějaký oblíbený film, hudbu a třeba i jídlo či pití?

Filmů by bylo na dlouhý seznam. A z jídel musím rozhodně zmínit bůček s houskovým knedlíkem a se zelím (smích).

10. Jakube, moc děkuji za rozhovor a za sebe, klub i fanoušky přeji hodně hokejových úspěchů a brzký návrat na led.

I já děkuji, v co nejbližší návrat doufáme všichni.

Vendula Zdražilová, HC Děčín