Rubriky
Sport Zprávy

BK Armex Děčín vs NH Ostrava

Válečníci stihnou v listopadu ještě dohrávku 7. kola s Ostravou, která byla v původním termínu odložena kvůli koronavirové nákaze v týmu Nové Huti.

Ostrava odehrála před přerušením soutěže šest zápasů, v nichž měla vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek. Vítězství získala vždy na domácí palubovce, kde porazila USK Praha, svitavské Tury a Olomoucko 88:74. Po restartu KNBL hráli Ostravané zatím jen jednou, a to doma, kde přivítali v derby Opavu, která vyhrála 94:106, ale ještě na startu poslední čtvrtiny byl stav vyrovnaný 70:70 (nejlepší střelci Ostravy: Alleyn 30, Waterman 15, Bohačík 15). V sobotu 21. listopadu pak Ostrava absolvovala dohrávku 5. kola, ve které zajížděla na palubovku Kolína, kde nakonec prohrála 74:72 (nejlepší střelci Ostravy: Bohačík 19, Alleyn 14, Pumprla 13).

Ostravě se podařilo udržet před novou sezónou českou osu (Bohačík, Pumprla, Šmíd, Nábělek, Svoboda, Heinzl, Lukáč, Snopek, Týml, Havlík), ze které vypadl pouze Adam Choleva, jenž se ale stal asistentem trenéra Petera Bálinta. Dalším změnou, a to hodně čerstvou, je páteční odchod slovenského křídla Juraje Páleníka do Opavy, kterou trápí zranění.

Z kádru, tak jako téměř u všech týmů Kooperativa NBL, odešli cizinci, a to Newkirk, Holsey a Calloway. Nové Huti se však podařilo angažovat kanadského rozehrávače Justuse Alleyna a amerického pivota Zane Watermana. Z dorostu Prostějova pak přišel rozehrávač Adam Šiška, toho času zraněný bratr děčínského Ondřeje.

Tahouny Ostravy jsou Justus Alleyn (17,1 bodu a 4,9 asistence na zápas), Petr Bohačík (15,7 bodu, 14,2 doskoku (!) a 7 faulů na utkání) a Zane Waterman (13,5 bodu a 8,7 doskoku na zápas). Dvouciferným střelcem je také Nábělek (11,0), který je však dlouhodobě mimo hru z důvodu zraněného kolene.

Zápas se hraje samozřejmě bez diváků, sledovat jej ale můžete on-line na webu TVCOM.cz.

Absence a zranění: 
Trenér Tomáš Grepl bude v tomto utkání postrádat Martina Macha.

Ohlasy z děčínského týmu před utkáním:
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Ostrava ukazuje v průběhu sezóny slušnou výkonnost. Spoléhá na zahraniční hráče Alleyna s Watermannem. Velmi dobře hraje také Petr Bohačík. Musíme si pohlídat obranný doskok, abychom mohli uspět.“
Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás čeká nepříjemný soupeř, který zatím předvádí velmi dobré výkony potvrzené výhrami nad kvalitními týmy. My se budeme muset vypořádat s výškovou převahou soupeře a porvat se na doskoku. Věřím, že se vytavíme k co nejlepšímu výkonu a zahájíme vítězné tažení.“

Rozhodčí: Baloun Jan, Blahout Petr, Hartig Lukáš

Komisař: Hlaváček Pavel

Odkaz na live stream ZDE.

Odkaz na live statistiky ZDE.

Zdroj: BK Děčín