Rubriky
Sport Zprávy

S Novou Pakou vítězně

O první říjnové sobotě přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Bruslaře z Nové Paky a po výhře 5:1 napravili zaváhání ze Dvora Králové. Zapsali tak v nové sezóně podruhé tři body do tabulky.

O první velkou šanci se postarali ve čtvrté minutě hosté z Nové Paky. Kryštof Hroudný vyslal tvrdou ránu z levého kruhu a do akce musel poprvé Lukáš Lavinger. O osm minut později střílel nebezpečně Karel Horák, ale také Martin Abrahám v soupeřově kleci byl pozorný. Medvědi pak ubránili přesilovku hostů 5 na 3 a následně i 4 na 3 a začali více hrozit před svatyní Nové Paky. V sedmnácté minutě pak měl obrovskou šanci Radek Fojt, kterého v samostatném úniku vychytal Martin Abrahám. Ten ale o chvilku později už musel lovit puk ze své sítě. KAREL HORÁK totiž přetavil přihrávku od Tomáše Faigla ve vedoucí gól a poprvé do šaten se tak šlo lépe Děčínu – 1:0.

Ve třiadvacáté minutě fauloval Hroudný domácího hráče ve střelecké pozici a sudí nařídil trestné střílení pro Medvědy. K exekuci samostatného nájezdu se postavil KAREL HORÁK, který poté zblízka překonal Abraháma a měl zaděláno na hattrick – 2:0. Netrvalo dlouho a Děčín vedl 3:0. Za necelou minutu rozvlnil síť za Abrahámem PAVEL ZAJAN a dal domácímu celku vyšší náskok. Snížit mohl Jan Hlaváč, ale někdejší český reprezentant jen nastřelil tyč děčínské klece. V šestatřicáté minutě skóroval znovu kapitán Medvědů PAVEL ZAJAN a i on tak měl šanci završit třígólový večer – 4:0.

Třetí třetinu zahájili lépe hosté, kteří se v pětačtyřicáté minutě poprvé skórovali a vykřesali jiskru naděje. TOMÁŠ NEZBEDA sebral Lavingerovi čisté konto – 4:1. Na holi měl hattrick Pavel Zajan, který nastavil hůl před odkrytou klecí Abraháma, ale ten si nakonec nenašel cestu za brankovou čáru. Na druhé straně pak mohl znovu snížit Jan Hlaváč, jeho dělovka od modré čáry ale skončila v připravené lapačce Lukáše Lavingera. V sedmapadesáté minutě pak definitivně srazil Bruslaře TOMÁŠ FAIGL, který při powerplay hostů trefil zcela prázdnou jejich klec – 5:1 a určil tak konečnou podobu výsledku.

HC Děčín – BK Nová Paka 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Horák (Faigl, Volráb), 23. Horák (TS), 24. Zajan (Loukota, Havlík), 36. Zajan (Havlík, Petráš), 57. Faigl (Balcar, Lavinger) – 45. Nezbeda (Dvořák)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – D. Havlík, Balcar, Černohorský, Tenkrát, Stuchlý, Loukota – Faigl, Hruška, Arnold – Fojt, Petráš, Zajan – Ineman, Volráb (A), Harkabus – Horák, Gottfried

Vendula Zdražilová, HC Děčín