V nucené pauze zaviněné návratem pandemie koronaviru jsou pozastavené veškeré soutěže v zemi a v této nechtěné pauze vám přinášíme rozhovory s hráči děčínského „A“ týmu. Na řadě je nyní Karel Horák.

1. Karle, jsi děčínský odchovanec. V kolika letech jsi začal s hokejem a kdo Tě k němu přivedl?

S hokejem jsem začal ve čtyřech letech a přivedl mě k němu můj otec. Už ž k 1. narozeninám jsem dostal svoje první Bauer brusle (smích).

2. Už v sedmnácti letech jsi naskočil na několik zápasů do děčínského áčka, bylo to v sezóně 2017/2018. Stihl jsi sedm zápasů v základní části, dva poté v play-off. Cítil jsi nervozitu, přeci jenom v tomto věku je to velký skok naskočit mezi dospělé.

Nervozita byla obrovská, jako mladý hráč nechcete nic zkazit. Skok mezi juniorským a dospělým hokejem je opravdu velký a těžký.

3. V loňské sezóně jsi pak zaznamenal svůj první gól mezi dospělými. Bylo to na začátku března proti Vrchlabí. Jaká byla oslava a musel jsi přispět do kasičky?

Je to nezapomenutelný okamžik. Táta mě vzal po zápase na pivo. Největší radost z gólu měla určitě moje maminka, která řvala radostí snad na celý zimní stadion (smích) a samozřejmě mám doma schovaný puk za první branku. Za první gól jsem donesl do kabiny basu piva.

4. Letos v létě ses zapojil do přípravy děčínského A týmu a poté se probojoval do základní sestavy pro nový ročník druhé hokejové ligy. Jako mladý hráč musíš plnit nějaké povinnosti. Prozradíš je?

Je nás více mladých hráčů a všichni vesměs plníme ty samé povinnosti jako např.: sbírání puků, starost o čistotu kabiny, atd.

5. Ve čtyřech odehraných utkáních jsi nasbíral tři kanadské body, dvakrát jsi skóroval a jednou pak gól připravil. Ty dvě vstřelené branky byly dokonce v jednom duelu, na začátku října proti Nové Pace. Druhá přesná trefa byla z nařízeného trestného střílení, které jsi zakončil přesně. To byl hodně povedený zápas z Tvé strany.

Byl to velmi povedený zápas, první branku mi perfektně připravil Tomáš Faigl s Danem Volrábem a já už jsem neměl tak těžkou práci. Na samostatný nájezd jsem si zprvu nevěřil, ale Dan Volráb mi dodal sebevědomí a já se trefil. Velký dík patří hlavně jim.

6. Měl jsi tedy sezónu už v jejím začátku pěkně rozjetou. Je vidět, že jsi v hokeji udělal velký pokrok a rosteš. Jenže po tomto povedeném zápase pak byla liga přerušena. Jak se nyní sám připravuješ, abys nevyšel z rytmu?

V rámci možností chodím běhat nebo jezdím na kole.

7. Pomáhá Ti v individuální přípravě třeba i Tvůj otec, jenž je trenérem a v minulosti i stál na lavičce Medvědů?

Nyní už ne, kvůli práci a působení v České Lípě už na mě nemá tolik času, ale jen díky němu jsem tam kde jsem.

8. Většina hokejistů má před zápasem své rituály. Máš nějaký svůj?

Žádný předzápasový rituál nemám.

9. Sportovci také mívají své vzory, díky nimž chtejí být stejní jako oni a které je motivují k lepším výkonům. Jsi na tom také tak?

Mým velkým vzorem je David Pastrňák.

10. Máš nějaký oblíbený film, hudbu a třeba i jídlo či pití?

Mezi oblíbené filmy patří Pelíšky a Borat, které znám snad nazpaměť. V hudbě mám rád rap. Mezi oblíbené pití patří samozřejmě pivo a v jídle je to maso v jakékoliv úpravě.

11. Karle, moc děkuji za rozhovor a za sebe, klub i fanoušky přeji hodně hokejových úspěchů a brzký návrat na led.

I já děkuji a doufejme, že tato situace co nejdříve skončí a my se vrátíme brzy na led.