Rubriky
Sport Zprávy

Vlci si na Medvědech smlsli

Děčínští hokejisté nenavázali na úterní výhru nad Bílinou a v Jablonci nad rozjetými Vlky padli 2:8. V přípravě je to čtvrtá porážka.

První velkou šanci zapsali Vlci už v první minutě hry. Homolka měl před sebou prázdnou branku, ale skvělým zákrokem se prezentoval Brňák, jenž se stihl vrátit a nedovolil tak domácím skórovat. V desáté minutě se brankář Děčína znovu musel otáčet ve svém brankovišti, když lapil pokus Pulce. Aktivita jabloneckých Vlků vygradovala v patnácté minutě, kdy otevřeli skóre. TOMÁŠ JAKUBEC tečoval těsně před Brňákem střelu od modré čáry a Medvědi ztráceli jednu branku – 1:0. Děčín se snažil o vyrovnání, ale do konce prvního dějství se mu to nepovedlo.

Úvod druhé třetiny patřil Jablonci, jenž se dostal do dvougólového náskoku. Tomáš Plíhal poslal kotouč MARKU FRKOVI, jenž se z předbrankového prostoru nemýlil a prostřelil Brňáka – 2:0. A netrvalo dlouho a bylo to 3:0. TOMÁŠ PLÍHAL zakončil únik dvou hráčů Jablonce a Brňák tak musel potřetí lovit puk ze své sítě. V polovině zápasu se pak podruhé zapsal do listiny střelců MAREK FRK, který navyšoval jablonecký náskok ze samostatného úniku – 4:0. Medvědi se prvního gólu dočkali v pětatřicáté minutě, když PETR VYTEJČEK nachytal Jelínka střelou z úhlu – 4:1. Ovšem netrvalo dlouho a TOMÁŠ PLÍHAL znovu vrátil Jablonci náskok o čtyři branky – 5:1.

Vlkům patřil i úvod třetí části hry, kdy se do velké šance dostal Jursa, jeho pokus Brňák jen vyrazil a dorážka Kačírka nakonec nevyšla. V pětapadesáté minutě se trefil ZDENĚK PETRÁŠ a znovu snížil nepříznivý stav. Znovu ale během chvilky Medvědi inkasovali. MARTIN JURSA byl na konci přesilovkové akce a početní výhodu využil – 6:2. Po osmatřiceti vteřinách se v přesilovce trefil TOMÁŠ MRKVIČKA a bylo to 7:2. Poslední slovo měli Vlci v poslední minutě hry, divoké skóre uzavřel PETR HAD – 8:2.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 8:2 (1:0, 4:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Jakubec (Kolman, Jursa), 23. Frk (Plíhal), 25. Plíhal (Brokeš, Had), 29. Frk (Mrkvička), 36. Plíhal (Brokeš), 56. Jursa (Kolman, Kačírek), 57. Mrkvička (Plíhal), 60. Had (Bitman) – 35. Vytejček, 55. Petráš (Kaltenböck)

Sestava HC Děčín:
Brňák (Skokan) – Balcar, Černohorský, Kaltenböck, Stuchlý, Loukota, Vytejček, Tenkrát – Chovanec, Fojt, Arnold, Zajan (C), Petráš, Gottfried, Ineman, Hruška, Horák

Vendula Zdražilová, HC Děčín