Rubriky
Sport Zprávy

Děčín Jablonci oplatil vysokou prohru

Děčínští hokejisté v úterý přivítali v předposledním duelu v rámci přípravy na svém ledě jablonecké Vlky, kterým oplatili vysokou porážku a zvítězili 8:1.

První velkou šanci měli hosté už ve druhé minutě. Robin Kulda se dostával tváří v tvář před Lavingera, ten ho ale o kotouč připravil a vypíchl ho mimo. Na začátku páté minuty se už měnilo skóre, a to na domácí straně. Dominik Havlík poslal kotouč na ONDŘEJE SÝKORU, jenž se poté střelou z první nemýlil – 1:0. O chvilku později měl na holi vyrovnání Kačírek, ale jeho střelecký pokus Lavinger zneškodnil. Na konci první třetiny zabránil velké šanci hostů Dominik Havlík, jenž dostal puk na hokejku po tom, co se sám na Lavingera řítil Jursa. V sedmnácté minutě po pěkné akci skóroval DANIEL VOLRÁB a bylo to 2:0. Ještě před přestávkou navýšil vedení Děčína JAN CHOVANEC, jenž střelou mezi betony nedal Jelínkovi šanci – 3:0.

Hned na začátku druhého dějství se prosadil ONDŘEJ SÝKORA, kterého z obranného pásma našel přihrávkou o mantinel Zdeněk Petráš – 4:0. Děčínští tak měli už čtyřbrankový náskok. O chvilku později se však prosadil TOMÁŠ MRKVIČKA a obral Lavingera o jeho čisté konto – 4:1. V devětapadesáté minutě se KAREL HORÁK vracející se z trestné lavice dostal do úniku před Jelínka, kterého pak vykoupal a zasunul kotouč do jeho klece – 5:1. Medvědi byli při chuti a brzy přidali další gól. TOMÁŠ FAIGL se prosadil z prostoru mezi kruhy a dal Děčínu bezpečný náskok – 6:1.

V průběhu třetí třetiny si Děčínští hlídali svůj náskok. Hosté se dostávali do nějakých šancí, ale ty nedokázali přetavit v další snížení. Petr Benda v osmačtyřicáté minutě byl těsně před Lavingerem, ale domácí gólman před ním schoval puk do lapačky a nepustil ho k zakončení. V polovině třetí části hry se Sýkora trefil do tyče a zatím tak nezapsal hattrick. V jednapadesáté minutě ale vyzval Sýkora ZDEŇKA PETRÁŠE v přesilové hře, jenž Kroftu prostřelil z mezikruží – 7:1. V šestapadesáté minutě si oba hráči spolupráci zopakovali a ZDENĚK PETRÁŠ střelou mezi betony Krofty zakončil střelecké hody Medvědů – 8:1.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 8:1 (3:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Sýkora (D. Havlík), 17. Volráb, 19. Chovanec (D. Havlík), 22. Sýkora (Petráš), 29. Horák, 36. Faigl (Volráb, Loukota), 51. Petráš (Sýkora), 56. Petráš (Sýkora) – 24. Mrkvička (Tržický)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Tenkrát, D. Havlík, Černohorský, Arnold, Vytejček – Faigl, Kuchynka, Volráb – Zajan (C), Petráš, Sýkora – Chovanec, Fojt, Harkabus – Horák, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín